Отвари за безсъние

По 2 супени лъжици ситно нарязани босилек, върбинка, жълт кантарион, иглика, комунига, лайка, лавандула, маточина, мента, пипериче, невен, потайниче, риган, страшниче, цариче, шишарки от хмел. Всичко това се запарва в 500 мл вряща вода за 20 минути. След прецеждане се пие по една чашка 75 грама 10 минути след хранене.

Смесват се 40 грама корени от дилянка, 40 грама стъбла от маточина, 40 грама цвят от бял равнец, 40 грама стръкове от риган, 25 грама шишарки от хмел, 25 грама стръкове от мащерка. 2 супени лъжици от горната смес се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да киснат 2 часа. От прецедената течност, която е дозата за един ден се пие 3 пъти на ден преди хранене, а вечер 1 час след хранене и 1 час преди лягане.

Вземат се 200 грама сок от лимони, 200 грама зехтин, 1 грам, счукан камфор, разтворен в малко спирт, 100 грама валерианова тинктура, 100 грама цвят от глог, 1 супена лъжица канела. Всичко това се размесва в стъклен буркан. Взема се по една супена лъжица 3 пъти на ден след хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *