Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аюрведа препоръчва тези билки при диабет

Съществуват много лекарства срещу диабет, но нито едно от тях не гарантира успех в борбата с опасното заболяване

За разлика от билките, препоръчвани от Аюрведа, традиционното лечение при диабет от първи тип, включително инсулиновите инжекции, се свежда до облекчаване на симптомите. За да се справим с причината на заболяването лечителите, познаващи древната система, съветват наред с модерните лекарства да не пренебрегваме и помощта на природните средства. Аюрведа препоръчва тези билки при диабетПоложителният ефект няма да закъснее, защото билките по начало нямат опасните странични ефекти на медицинските препарати, действат благотворно на целия организъм и му помагат по естествен начин да се справи с причините на заболяванията. Аюрведа препоръчва за диабетици много билки, но тези дарове на природата са достъпни и у нас:

Боровинки. В листата и плодове на боровинките се съдържат ценни вещества (флавоноиди), които укрепват капилярите и предотвратяват тяхното увреждане при невропатия – често срещано усложнение при диабет.

Сминдух. Тази древна леко горчива подправка нормализира много от показателите, които са особено важни при диабет. Добре позната съставка на традиционната българска шарена сол понижава нивата триглицеридите и лошия холестерол, и дава превес на „добрия“. Сминдухът може да се изсуши за подправка или билков чай, има антисептичен ефект, стимулира апетита и засилва метаболизма. Добре познатата подправка също така нормализира нивото на кръвната захар и инсулина.

Азиатски женшен у нас може да се намери само в аптеките. Той стимулира панкреаса да секретира повече инсулин и също така увеличава броя на инсулиновите рецептори в тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *