Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 мита за здравословното хранене, които пречат за отслабването

За успеха на диетата ни трябва да не само воля, а и да се освободим от вярата в някои популярни митове за здравословното хранене

Здравословното хранене не е някаква тайна, която да се разгадава, просто трябва да се отнасяме разумно и скептично към разпространяваните митове за отслабването, полезността или вредата от храните. Не трябва да забравяме, че с движение и естествено балансирана диета хранене могат да се направят чудеса.

Мит първи: с приемане на витамини и минерали се компенсира напълно тяхната липса при строга диета.

112iВинаги е по-добре да получавате необходимите на организма вещества от храната, да се вземат допълнително съмнителни добавки, просто не си струва. Синтетичните витамини и минерали не заменят природните, защото при производството на хранителни добавки се губят други ценни вещества.

Мит втори: кофеиновите напитки предизвикат дехидратация.

Отдавна се шири мнението, че кофеинът има силен диуретичен ефект и поради това, трябва да се изключи от системата на здравословното хранене. Обаче в проучване, публикувано от авторитетното научно издание Sport Nutrition and Exercise Metabolism се доказва, че липсва всякаква връзка между кофеиновите напитки и дехидратацията на организма.

Трети мит: пропускането на сутрешната закуска ще помага за отслабването.

Колкото по-често пропускате закуската, на обяд и вечеря рискувате гладът да ви подтикне към нездравословен избор. направя по-късно. Особено важно е, да не се пропуска закуска, преди отидете на фитнеса, за да имате необходимата енергия. Естествено, да се преяжда сутрин не е необходимо, а на закуска хапнете нещо леко – плодовите или зеленчукови шейкове са идеални за целта, препоръчват от Мedikforum.

Мит четвърти: само въглехидратите ни карат до пълнеем.

В действителност хората качат килограми, когато консумират прекалено много калории. Така че няма значение, какво слагате в чинията – протеини, въглехидрати или мазнини.

Мит пети: плодовият сок не е по-малко полезен от пресните плодове.

Да се пие плодов сок може да бъде по-приятно, отколкото консумирането на някои видове плодове, но в напитките отсъстват редица основни хранителни вещества. Например – липсват фибри, съдържащи се в плодовете. Консумацията на плодове в натурален вид стабилизира нивото на кръвната захар в много по-голяма степен от соковете на същите плодове.

Здравословното хранене означава да се придържаме към простите правила, установени от природата , създала и запазила човека като вид.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *