Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Завистта и гневът на човека са причина за някои от най-страшните болести

Тези две отрицателни чувства със сигурност влошават здравето на човека

завис

Нещастният човечец постоянно си мисли, че няма кола като на съседа отсреща; палто като на шефката на рекламния отдел; вила като на директора Иванов… Тези мисли го мъчат и гнетят постоянно, като го карат да се чувства неудачник, който не е успял в живота, да се самосъжалява и да обвинява за собствените си неуспехи всички наоколо. „Родителите ми не са ми дали нормално образование. Ако поне малко са се грижели за мене, сега щях да работя на друго място и да получаван други пари.“ „Мъжът ми е паразит, нищо не печели, само харчи. Ако бях се омъжила за Петров, сега щях да живея в чужбина, а не в тази дупка.“ И т. н., и т. н…

Ако не се противостои на тези мрачни мисли, на фона на постоянното лошо настроение ще се развие депресия, а тя, на свой ред, ще снижи имунитета на организма. В резултат завистникът ще получи не само обостряне на хроничните си заболявания, но и ще се появят нови, при това доста сериозни. Когато страдалецът достатъчно се наскита по различни лекари, ще се появи нов предмет за завист – чуждото здраве. Етo, Соня и Ана никога не боледуват, не ги плаши течението, ходят леко облечени в дъжда… Бог им е дал здраве. А аз не помня кога за последен път съм се чувствала добре — все боледувам и боледувам…“

Двете страни на медала

Завистта, подобно на медала, има две страни. Понякога тя бива конструктивна и помага на човека да се промени към по-добро.

Например пълна жена, която завижда на младата си и стройна колежка, започва да работи над себе си: отслабва и се занимава със спорт. Служителите в отдела, в който се е появил новак с пет чужди езика, затова и с по-висока заплата, също започват да изучават езици.

Ако изведнъж сте открили, че завиждате, в никакъв случай не се опитвайте да потиснете у себе си неприятното чувство-това маже да доведе до заболяване. Проста открито си признайте своя порок и се заемете да повишавате собствената си самооценка с всякакви достъпни средства. Навярно тате нещо, което човекът, на когото завиждате, няма. Той е по-богат от вас? Затова пък вие сте по-млади. Той печели повече? Затова пък вие имате прекрасно семейство, а той е самотен. Ясна ли е същността на играта? Действайте! Ще помогне и приятелското общуване с обекта на завистта: опитайте се да вникнете в живота му, да се отнесете към него искрена Човекът, който предизвиква завистта ви, често притежава по-голяма енергия от завистника. По-тясното общуване ще я уравновеси и завистта ще изчезне от само себе си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *