Рецепти с кедрови ядки лекуват артрит и камъни в бъбреците

Още Авицена препоръчвал кедровите ядки с мед и леко вино по 1 с.л. три пъти дневно като общо „изчистващо“ средство против подагра и артрити, както и срещу камъни в бъбреците и язва. Тези ядки помагат и при хипертония и атеросклероза, повишена киселинност, язва на стомаха и дванадесетопръстника и малокръвие.
кедрови ядки
Настойка от кедрови ядки се използва за извеждане на солите при остеохондроза, артрити, полиартрити, подагра. Счукват се 200 г ядки заедно с черупката, заливат се с 0,5 л водка, киснат на тъмно 18 дни, като периодично се разклащат. Приема се по 1 ч.л. три пъти дневно, докато свърши настойката.

При нарушена обмяна на веществата, камъни в бъбреците и пикочния мехур се счукват 200 г кедрови ядки с черупките и се заливат с 0,5 л леко сухо вино, оставят се за една седмица на тъмно. Приема се по 1Л ч.ч. на гладно в течение на три седмици.

При нервни разстройства и туберкулоза се наситняват 100 г пресни ядки и се заливат в термос с чаша вряла вода, киснат 1 час. Приема се по 1 с.л. три пъти на ден.

При хипертония, атеросклероза, малокръвие, общо изтощение, слаб имунитет в течение на месец яжте на гладно по две супени лъжици кедрови ядки, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *