2-годишно дете от Камбоджа лекува неизлечимо болни

Хиляди болни хора от Лаос и Виетнам посещават Камбоджа, където живее дете-чудо с невероятни способности

конг кенг

За болните в страната, която не може да се похвали със своята система за здравеопазване, двегодишният Конг Кенг се е превърнал в последната им надежда за изцеление.

Всеки ден стотици се тълпят пред дървената къща, където в единствената стая живее малкият лечител. Пъстрата тълпа се състои от болни в инвалидни колички и умиращи, докарани на носилки. Всички очакват момента, когато майката на малкия Конг ще поднесе към ръцете му бутилка с евкалиптов балсам или листа и чрез своето докосване детето ще им предаде част от лечебната си сила. След това жената дава „вълшебната“ течност и листата на нуждаещите се и те се прибират в домовете си във Виетнам или Лаос.

Лечебната сила на момченцето е открита случайно от близките му.

„Чудото се случи с моя брат – казва Сун Ван, чичо на Конг. -Той беше парализиран след катастрофа и не можеха да му помогнат нито лекарите, нито лечители. Веднъж Конг го попита какво се е случило с него и брат ми обясни защо не може да ходи. След това детето намери няколко листа и приготви от тях чай за него.

Парализираният ми брат изпи чая, стана и тръгна сам.“

Естествено, това чудо не остава тайна задълго и скоро за него узнават хиляди благодарение на вестниците и телевизиите в Камбоджа.

„Когато историята с чичото на Конг се разчу, за един месец селището ни беше посетено от 20 хиляди души и повече от 1000 от тях се избавиха от своите проблеми – разказва старейшината на селото Су Хен. – Видях хора, които бяха неми и след това прогово-.риха, а парализирани си тръгнаха за дома самостоятелно…“

Желаещите да се срещнат с малкия лечител са хиляди и всички идват с надеждата да се избавят от здравословните си проблеми. И докато раздаването на листа и на лечебната напитка е безплатно, то срещата с момченцето е платена – ако болните искат да го видят лично, трябва да заплатят 2 долара.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “2-годишно дете от Камбоджа лекува неизлечимо болни

  1. албена каза:

    бих искала по подробна информация за това дете и името на селището където живее

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *