Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекува ли се и как хроничната обструктивна белодробна болест?

Класацията на най-често срещаните белодробни заболявания водят инфекциозните заболявания, и по конкретно пневмониите

белодробна болест При младите хора най-често се срещат пневмонии „уловени“ по въздушно-капков път на обществени места. Чести са т.нар. атипични пневмонии. При възрастните неприятното е, че заболяванията могат да протекат с различни усложнения.

Пациенти с намален имунитет като тези със захарен диабет или алкохолиците понякога се разболяват от пневмония дори само от това, че имат развалени зъби или лоша хигиена в устата. Или се разболяват от гъбична пневмония. Тогава лечението е с антимикотици. Бактериалните пневмонии се лекуват с антибиотици.

От хронична обструктивна белодробна болест най-застрашени са пушачите над 40 години. Обструкция е стесняване на въздушните пътища. Най-честите симптоми са задух, лесна умора, кашлица с храчки, която трае повече от 3 месеца в 2 последователни години. Тази болест изисква постоянно лечение след като е диагностицирана и при нея има обостряния и влошаване на здравето. Обикновено в лечението се включва инхалатор, който се използва постоянно. Проблемът е хроничен и се вземат и медикаменти.

Диагнозата не се поставя след снимка на дробовете, а след функционално изследване на дишането. Пациентите поемат въздух и рязко и бързо го издишат през специална тръбичка, за да се прецени какво количество въздух може да събере белият им дроб и дали има препятствие при издухването. По същия начин се поставя диагнозата бронхиална астма, само че тогава е необходимо бронходилататорният тест – за измерване съпротивлението на дихателните пътища, да е положителен. След инхалиране на определени лекарства, бронхите се разширяват и ако това разширяване е над определена граница се касае за бронхиална астма, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *