Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АКЛЕКСА / ACLEXA

Съдържа целекоксиб, лактоза монохидрат, повидон К30, кроскармелоза натрий, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, желатин, оцветители

Aclexa-kapsułkiПредназначение

АКЛЕКСА е нестероидно противовъзпалително средство, чрез което се овладява болезнената симптоматика при ревматоиден артрит. Приемът на този медикамент блокира възпалителните процеси и постига обезболяване.

Препоръчван при остеоартритни болки и анкилозиращ спондилит.

Действието на АКЛЕКСА се дължи на редуцираната продукция в организма на простагландини – компоненти, причиняващи възпаление и болка.

Как се приема

Капсулите АКЛЕКСА се поглъщат цели, с достатъчно вода, независимо от хранене. Желателно е това да става в един и същ час на деня.

Дозата, подходяща за конкретен пациент, се определя от лекар в зависимост от диагнозата и здравословното състояние на пациента. Не предприемайте самолечение, не превишавайте фиксираните максимални дневни дози!

Стандартното лечение на остеоартрит предполага доза от 200 мг дневно. Тя може да бъде приета наведнъж чрез капсула от 200 мг, или на два пъти чрез капсули от по 100 мг. Дневната доза при такава диагноза може да бъде увеличавана при необходимост до 400 мг. Същата схема на лечение се прилага и при анкилозиращ спондилит.

При ревматоиден артрит се препоръчва двукратен дневен прием от по 100 мг АКЛЕКСА. При необходимост дозата също може да се увеличи, но не повече от 400 мг.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АКЛЕКСА може да причини кожни дразнения – зачервяване, обрив, поява на мехури и лющене. Съобщавано е за стомашен дискомфорт, болки, повръщане на кръв, вътрешни кръвоизливи в стомаха и червата. В някои случаи се получават сърдечни смущения, отоци, хипертонични пристъпи, сърдечен удар или инсулт.

Възможно е да се получат отклонения във функционирането на черния дроб, възпаление на пикочните пътища, болки в мускулите и крампи, влошени кръвни показатели, халюцинации и тревожност, влошено зрение и слух. При по-тежки реакции е наблюдавано мозъчно възпаление със смъртоносен изход. Нарушават се стойностите на натрий и калий в кръвта. Има вероятност при някои пациенти приемът на АКЛЕКСА да провокира счупване на крайник, чернодробна или бъбречна недостатъчност, херпес зостер или дълбока венозна тромбоза.

Кога НЕ БИВА да се приема

АКЛЕКСА е медикамент за лечение само на възрастни.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не вземайте този медикамент, ако имате увреждания на черния дроб, бъбреците, колит или язва на стомаха и червата, имали сте вътрешни кръвоизливи, сърдечна недостатъчност и тежки сърдечни увреждания. Не се препоръчва след прекаран инфаркт или инсулт, при отоци или обезводняване. Пациенти на възраст над 65 години могат да приемат медикамента само под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Повишено внимание или корекции в индивидуалния лечебен план се налагат при паралелен прием на АКЛЕКСА с някои медикаменти като антикоагуланти, ацетилсалицилова киселина, други нестероидни противовъзпалителни средства, някои лекарства при: кашлица, психически заболявания, за отводняване, литий, барбитурати, при високо артериално налягане, за профилактика на гърчове.

_

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 10 таблетки х 100 мг, или 9 лв за опаковка от 10 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *