Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да раздвижим червата при запек

Запекът може да доведе до подуване на корема, главоболие и умора. Защо се стига дотам? Как да си помогнем?

запек, лениви черва, мързеливи черва, подут стомах, болки в стомаха

Може да се говори за за­печен стомах, когато хо­денето по голяма нужда става по-рядко от три пъти седмич­но. С други думи, ако вашият ритъм е през ден, няма големи причини за безпокойство. Ако обаче всеки път изхождането е трудно, трябва да се пред­приеме нещо. В тази насока хората търсят продукта по рецептата на проф. д-р Петър Манолов, познат като Бодилакс.

При запек изпражненията остават дълго време в дебе­лото черво. Там се понижава влажността им, обемът им намалява и това води до заба­вяне на преминаването им. С течение на времето може да се стигне до хемороиди и анални инфекции.

Защо се появява запекът?

Промяната в начина на живот и на хранене, приемът на ня­кои лекарства (сиропи против кашлица с кодеин, антидепресанти), продължително кър­мене, пътуване – много неща могат да го причинят. Когато е по-скоро рядкост, разхлабителните средства могат да помогнат. Но при системно запичане без конкретна при­чина, придружено от болки, евентуално повишена темпе­ратура и подут корем, трябва да се потърси лекарска помощ.“ Хроничният запек може да е свързан както със заболяване на червата, така и с постоянно неправилно хранене и лоша хигиена на живот. Жените са по-засегнати от мъжете поради техните спе­цифични хормони. Прогесте-ронът намалява способността на чревните мускули да се контрактират, затова по време на бременността и менопаузата запекът е често явление. Някои лекари пък търсят обяснение­то във факта, че дебелото черво при жените е по-дълго, откол­кото при мъжете. Разбира се, и стресът, който влияе подчерта­но по-силно на дамите, играе допълнителна роля. Зависимост от лаксативите се появява, когато без тях от­делянето става невъзможно, дори се налага увеличаване на дозата. С тези лекарства се прекалява много често при неразумни диети за бързо от­слабване. В резултат се стига до упорит запек – ако се разреди или спре приемът им. Едно­временно с това има опасност от раздразване на лигавицата на дебелото черво, което пък води до кръвни аномалии и недостиг на калий. Разслабителните средства са противо­показни при болестта на Крон, необясними болки в стомаха или опасност от стомашна перфорация.

Какво да се прави?

Пет важни правила могат да ни освободят от запека:

  1. Правилно хранене с богати на фибри храни – варени зеленчуци (спанак, праз), сурови зеленчуци, пло­дове (смокини, сушени сини сливи), пълнозърнест хляб. Необходимо е да ограничим захарта, бананите, шоколада, ориза и мазнините.
  2. Много вода – поне литър и половина на ден. Добре е денят да започне с чаша студена вода.
  3. Движение – ходене пеша, бягане, спортуване.
  4. Спазване на чревния ритъм – не се въздържай­те, когато усетите позив за голяма нужда. Всяко от­лагане ще бъде вредно. След обедното хранене е добре да има тоалетна наблизо до вас.
  5. Използвайте натурални продукти, които поддържат баланса на стомашно-чревния тракт. Специалистите препоръчват Бодилакс, Гастромакс и други подобни продукти, които наистина са натурални и по естествен път извършват регулацията в организма.

Бързо решение на стомашните проблеми, подутия корем и киселините с “Гастромакс”

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *