Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ваксина ще ни пази от кариес

Американски учени разработват ваксина, която да предпазва от кариес

кариес Опитите започнаха преди повече от 10 години в института „Форсайт“. Целта е ваксина, която ще предотврати развитието на бактериите Стрептококус мутанс, смятани за главен причинител на кариеси. Но субстанциите, които унищожават тази бактерия, са токсични и за човека. Затова учените търсят начин да атакуват ензима, чрез който стрептококите се залепват върху зъбния емайл. Но дори да бъде създадена, ваксината ще може да се прилага само на бебета, защото трябва да се постави още преди появата на първите зъби и за 18 месеца да активира изграждането на антитела срещу стрептококите.

Именно защото ще се прилага при най-малките, се разработва не ваксина за инжектиране, а като спрей за впръскване в носа.

Специалисти от института „Гай“в Лондон също се опитват да създадат серум, който да не допуска бактериите да се фиксират върху зъба. Но според тях серумът трябва да е част от паста за зъби или дъвка, за да попада лесно и бързо по всички зъби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *