Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правилното хранене при диабет може да спести усложненията – продължение

Мастните киселини в рибата пречистват вените и артериите и регулират нивото на добрия холестерол

диабет хранене

Диетолозите съветват да се яде риба 1 -2 пъти седмично. Лененото семе съдържа мазнини, подобни на тези в рибата. То може да се добавя към салати, зърнени храни, задушени зеленчуци и супи. Полезни мазнини има и в ядките. Те помагат за контролирането на кръвната захар и доставят антиоксиданти и витамин Е, които пазят очите от увреждания. Внимавайте с количеството, защото ядките са висококалорийни. 30 г дневно са напълно достатъчни.

Прясното мляко е добро съчетание от въглехидрати и протеини, което съдейства за нормализирането на кръвната захар. Две чаши нискомаслено мляко на ден са допустими. Киселото мляко също е подходяща храна при диабет. То има и превантивна функция – може да намали риска от развитие на заболяването.

Много е важно да се храните често и на малки порции. При по-обилно ядене рязко се вдига нивото на кръвната захар. Малките закуски преди и след обяд могат да включват плодове, бисквити с фибри, кисело мляко, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *