Оздравителното ламбо укрепва клатещите се зъби, но и ги оголва

Моля да ми опишете какво представлява „Оздравителното ламбо“ и дали при него ефектът е винаги положителен, т.е. възможно ли е операцията да бъде неуспешна и фатална? И още нещо, могат ли клатещи се зъби да възвърнат здравината си? Благодаря Ви!

Стефан Пенчев, София

„Оздравителното ламбо“ е една от многобройните оперативни интервенции при лечението на пародонтозата. То се прави след почистване на зъбния камък и премахване на възпалението или под антибиотична защита, като всичко се извършва наведнъж. Целта на операцията е да се постигне визуаленконтрол на почистването на подвенечния зъбен камък и да се премахнат патологичните тъкани във венечните джобчета. Рискът от неуспех е ако операторът не умее да направи операцията. По никакъв начин не би могло да се навреди, а в редица случаи само едно оздравително ламбо е достатъчно да заздрави клатещи се зъби. Неприятното е, че зъбите видимо се оголват повече, отколкото са били, но нормалната анатомия се възвръща, така че ефектът е лечебен.

Д-р Христо Христовконсултант на Lekuva.net 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *