Начало / Болести и лечение / Кожни болести / Домашни рецепти срещу херпес


Домашни рецепти срещу херпес

Домашни рецепти срещу херпесСмесват се 100 грама листа от камшик, 200 грама листа от коприва. 2 супени лъжици от сместа се варят 10 минути в 1литър вода. Отварата се пие вместо вода. Лекува се за 2-3 месеца.

Още преди появата на болезнените мехурчета се взема 1 чаена лъжица, затопля се над печка или котлон, без да се допира, дотолкова, че да може да се търпи при допир на устните, върху току-що появилия се херпес. Задържа се лъжичката докато изстине. Повтаря се няколко пъти едно след друго. Всичко трае около 5 минути. Херпесът засъхва и още вечерта изчезва.

Вземат се 25 грама дъбова кора и салвия, по 10 грама цариче, лайка и комунига и 20 грама овес и се разбъркват добре. 4 супени лъжици от сместа се сипват в 1 литър студена вода и се слагат на котлона, докато започнат да врат. Като се свалят от печката се оставят да киснат не повече от 3 минути. След това отварата се прецежда и с нея се мажат увредените от херпеса места. Леко притоплени, остатъците от билките се завиват в ленена кърпа и се налагат върху херпесите през нощта.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*