Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо пъпешът е суперхрана?

Тази година не се радвахме на много сладки череши, а и кайсиите не бяха от най-добрата реколта

пъпеш

Затова пък българските пъпеши вече са зрели, сладки и сочни. Подозирали ли сте, че този толкова достъпен плод е една отсуперхраните, призната от специалисти по целия свят!

Той е толкова вкусен и сладък, че задоволява необходимостта от захар и на най-зависимите от сладко. Има различни сортове и всичките ни снабдяват с фибри, а знаем, че фибрите са незаменим помощник на всички, които искат да отслабнат.

Пъпешът е богат на калий – хранително вещество, което контролира кръвното налягане, регулира сърдечния ритъм и при сериозна консумация може да е фактор при предовратяването на инсулт. Проучване от 2005 г. доказа, че диети, богати на калий, спомагат за поддържането на нормално кръвно налягане и може да намалят риска от развитие на камъни в бъбреците. Пъпешът има диуретични свойства и открай време в народната медицина хората са го ползвали за прочистване на отделителната система. За да има ефект обаче, е наложителна редовна консумация в големи количества – всеки ден между всяко от храненията. Предполага се, че пъпешите са добри помощници в борбата със загуба на костна маса, която се свързва с напредването на възрастта. Според това проучване възрастните трябва да консумират по 4700 милиграма калий на ден.

Този плод е богат още на витамините С и В, на калций, желязо, селен, фолиева и никотинова киселина и други, които са благоприятни за сърдечносъдовата система и за жлезите с вътрешна секреция. Той храни щитовидната жлеза и тимуса, а това е важно за имунитета ни. Като цяло пъпешът засилва организма и затова се препоръчва на възрастни хора, които имат склероза на мозъчните съдове, проблеми със сърцето и психиката.

ПЬПЕШЪТ ПОМАГА ОЩЕ:

  • срещу артрит, стенокардия, жлъчка – правете разтоварваща диета с пъпеш два пъти седмично
  • при болки в ставите започвайте деня и го завършвайте с няколко резена пъпеш
  • има доказано благоприятно действие и при рак на простатата
  • ако ви боли глава, хапнете много бавно, задържайки в устата, няколко парчета пъпеш
  • при рани, синини и изгоряло използвайте кората на пъпеша за облекчаване на болките.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *