Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няма стабилно здраве без хранителни добавки

Безразборното пиене на хранителни добавки е опасно, алармират лекарите

хранителна добавка

В същото време без тях не можем да сме здрави. Най-добрият вариант е редовното изследване в медицинска лаборатория, кръвта ни ще подскаже недостиг на какво изпитваме. Както се досещате, здравната каса не поема подобна екстра. Така че може да се ориентираме от някои основни правила, разписани от Световната здравна организация.

Имунната ви система е слаба: Имате нужда от вит. С

Това е един от най-мощните антиоксиданти. Не само поддържа имунната система във форма, но е необходим и за здрави зъби, венци и кости. Участва в синтеза на колагена, предотвратява превръщането на нитратите от смог, цигарен дим и зеленчуци в канцерогени. Витаминът е водоразтворим, следователно неусвоената част се изхвърля от организма. Затова е важно да приемате добавки с продължително усвояване.

Дневна норма: 300 мг (до 1000 мг за пушачи, при грип и настинки и при стрес).

Източници: 50 г сурови червени чушки, 50 г брюкселско зеле, 1 киви, 100 г доматено пюре, 1 лайм.

Проблеми е кръвното: Имате нужда от омега-3

Източникът на омега-3 мастни киселини не се произвежда от тялото и това налага да се доставя с храната. Според учени от водещи университети за съвременния човек приемът като добавка е задължителен, защото предпазва сърдечно-съдовата система, нормализира кръвното, понижава нивото на лошия холестерин, поддържа имунитета. Дневна норма: 300 мг (добре е да е придружена от вит. Е).

Източници: Над 1 кг сьомга, но заедно с омега-3 ще получите и голямо количество от вредните наситени мазнини.

Работите много на компютър: Имате нужда от вит. А

Той предпазва очите, пречи за прекаленото им изсъхване. Освен това поддържа имунитета, запазва младостта на кожата за по-дълго. Най-добре е да приемате провитамин А, а не ретинол, защото първият е от растителен произход, а вторият – от животински.

Дневна норма: 5000 МЕ за мъже и 4000 МЕ за жени. При бременност не се увеличава, но при кърмене се препоръчва допълнително 2/3 от дозата.

ИЗТОЧНИЦИ: 200 г лапад, 300 г коприва, 1 50 г тиква, 200 г моркови (всичко варено и подправено с мазнина), пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *