ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

След диагноза терминален рак преди 40 години, пенсионер ще чества вековен юбилей

След като лекарите уточняват фаталната диагноза – рак на белите дробове, 60-годишния тогава мъж се отказва от химиотерапия, за да се завърне у дома

Вече 40 години пенсионерът е свидетелство, че чрез здравословен живот и воля, може да се победи рак на белите дробове. BBC News разказва удивителния случай на 99-годишния Стаматис Мораитис от гръцкия остров Икария. През 70-те той живее в САЩ и се разболява тежко. Диагнозата е рак и според специалистите, остават му не повече от девет месеца живот, които само химиотерапията може да удължи. В началото на новото хилядолетие пенсионерът посещава отново Америка, но не заварва живи лекарите, поставили му фаталната диагноза 25 години по-рано.

Тайната за щастливото изцеление от коварния рак
Тайната за щастливото изцеление от коварния рак

„Едно погребение в САЩ би струвало скъпо и затова отказвайки химиотерапия, реших да се прибера у дома…“ – шегува се пред камерата на BBC News 99-годишният Стаматис.

На родна земя започнал да се занимава със земеделие, макар не очаквал, че ще се порадва на плодовете от своя труд. Така преминали 9-те месеца, а болестта започнала да отстъпва. Тайната за щастливото изцеление от коварния рак, столетникът охотно споделя:

Първо – това е липсата на стрес. У дома  дори времето върви по-бавно. Заобиколен е с любовта и доверието на семейството и приятелите. На трапезата се слагат само продуктите, отгледани в собствената градина – без изкуствени торове и други химии. Менюто включва главно растителна храна, мляко, малко месо и много риба – типично за прословутата средиземноморска диета.

Остров Икария със своите 8000 жители е сред местата с най-много столетници по света, наред с Окинава (Япония), Сардиния, и Лома Линда (Калифорния). Средната възраст е с 10-години по-висока, отколкото в целия ЕС. Медицинските изследвания не показват някаква различна степен на заболеваемост, но 80% от хората над 90-те са активни физически и обработват сами своите градини и лозя. По стръмните склонове берат традиционните билки –  градински чай, мащерка, мента, лайка, от които правят чай и го подслаждат с мед от местните пчели – „Той лекува всичко!“, твърди Стаматис. За готвене се използва само зехтин и естествено, там се пие вино, но „направено от грозде, а не купено от магазин!“ – държи да подчертае столетникът, надвил смъртоносния рак на белите дробове със здравословния начин на живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *