Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уловете малките сигнали на тялото

Тялото говори на много езици. Може да борави с цветовете на тъмните кръгове около очите и с петната по ръцете

длани Тъмни петна по кожата на ръцете

Нямат нищо общо с белезите от изгаряне от мазнина, докато готвите, или с остаряване на кожата. Последното може да е фактор, но не е единствен. Кафеникавите петна по кожата не болят и обикновено не причиняват особен дискомфорт, освен че са силно смущаващи за всяка жена. Може да се дължат на прекомерното излагане на слънце без защитен крем, сухота на кожата. В зависимост от вида и големината им може да се дължат и на гъбички. Малките люспички по кожата се образуват, когато тялото страда от липса на витамини -обикновено А или D.

Червенина по лицето или дланите

Ако често чувствате лицето си да гори, то едва ли е от свенливост или прекалена консумация на лютиви подправки. Пък и сте далече от възрастта за менопауза. Вероятно е състоянието да е свързано с проблем с функционирането на щитовидната жлеза или кръвното налягане, но не бързайте да си поставяте сериозни диагнози, това е работа на вашия лекар. Понякога червенината и топлината по лицето може да се дължат на странично действие на приет медикамент, наднормено тегло или алергия. Ако забележите упорита червенина по вътрешната страна на дланите си, първо се уверете, че торбичката, която сте носили допреди малко, не оцветява в розово-червено. След като елиминирате тази възможност, имайте едно наум за черния си дроб и споделете с доктора.

Трепкащо око

И за това поверията имат какво да кажат. Тълкуванията са много и засягат куп проблеми или радости, които евентуално ви грозят. От чисто физиологична гледна точка трепкащото око е неконтролируем спазъм на мускулите на клепача. Обикновено е на горния и може да продължи за кратко или доста продължително време. Често се дължи на умора или натоварване на очите пред компютър, телевизор. Недиагностицираното далекогледството или астигматизъм също може да е сред причините за играещото око. Не са малко случаите, в които то е само повод за посещение при офталмолог, а резултатът е очила. Стресът също може да е сред причинителите на спазмите.

Тъмни кръгове под очите

Най-лесно е за тях да бъдат обвинени преумората и недоспиването. И с право. Виновниците за тъмните сенки обаче съвсем не се ограничават до тях. Намесват се възрастта, наследствената обремененост, тютюнопушенето, дори твърде честото третиране на тази чувствителна зона с козметични препарати. Вероятно е обаче кръговете да се дължат и на по-сериозен проблем със здравето като анемия. Почистете добре грима си и се консултирайте с лекар. Отстраняването на макияжа не е шега, цветът на кръговете под очите може да е от помощ за правилната диагноза – дали проблемът засяга жлъчката, бъбреците или сърцето, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *