Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диета с гъби – вкусно и полезно

Диетата с гъби позволява в кратък срок да се освободим от излишните килограми, при това лесно и вкусно

Британски диетолози препоръчват диета с гъби за тези, които искат най-лесно и здравословно да отслабнат. Просто трябва да изключите от менюто си всички месни ястия и да ги замените с гъби, тоест да замените животинските протеини с растителни.

диета с гъбиЗащо диета с гъби?
Гъбите могат да доставят всички необходими витамини, минерали и хранителни вещества на човешкото тяло, при това без излишни калории. Те съдържат витамин D колкото месото. Гъбите са много засищащи – една порция осигурява енергия и задоволява глада. Те помагат да се намали количеството на мастните клетки и понижават холестерола в кръвта.

Гъби трябва да се консумират най-малко четири пъти седмично, приготвени както ви харесва, но не и пържени! Според материала в британския „Дейли Мейл“, след два месеца на гъбена диета трябва да се направи един почивка и след това може пак да се продължи. Така се отслабва с 6, 8 и дори 10 кг за един месец, но резултатите са строго индивидуални.

Диета с гъби не се препоръчва при алергии, заболявания на стомаха и червата, бъбреците, черния дроб. Гъбите са деликатес но и тежка храна, ето защо лекарите съветват да не употребяваме повече от 200 грама продукт за една порция.
Гъбите следва да се избират внимателно. Осигурете си пресни гъби от сигурен производител, но ако предпочитате диворастящи, трябва да бъдат от екологично чист регион. Не забравяйте, че всяка година много хора се озовават в спешното след бране на гъби.
Печурките са най-добрия избор. Те са най-лесно смилаем, калоричен и вкусен деликатес. Ако желаете, може да комбинирате различни видове гъби за вашата диета, например – пачи крак,  кладници и други.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *