ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изключително полезният масаж Ломи-ломи!

Ломи-ломи (Lomilomi) е вид масаж, който отдавна се практикува в медицината на Хавай. 

Тази древна лечебна модалност в Хавай е вкоренена в Huna (хавайска философия, съсредоточена върху постигането на хармония в ума, тялото и духа). Наред с подобряване на кръвообращението и насърчаване на релаксацията, Ломи-ломи осигурява много духовни и емоционални ползи (включително облекчаване на страх, тревожност и други отрицателни емоции).

Една от целите на масажа Ломи-ломи е да премахнете блокажите в естествения поток на енергията на организма. В традиционната китайска медицина се смята, че енергийните блокажи допринасят за проблеми във физическото, емоционално и психическо здраве.

Какво включва Ломи-ломи?

Обикновено се започва с молитва, защото това е масаж, основан на духовността. Постигането на по-голяма връзка с духовния свят се смята за една от най-важните цели на Ломи-ломи. Въпреки че практикуващите използват разнообразни техники и приспособяват всяко лечение за нуждите на клиента, тази форма на масаж обикновено включва ритмични движения.

В някои случаи Ломи-ломи предполага използването на медитация, дихателни упражнения и изцеление чрез билкови лекарства.

Предимства на Ломи-ломи

Въпреки че изследванията за въздействието върху здравето на Ломи-ломи в момента липсват, голяма част от научните изследвания показват, че терапията с масаж може да предложи различни ползи. Например, има някои доказателства, че може да помогне за подобряване на обхвата на движение и намаляване на болката при хора с  ишиас. В допълнение, някои изследвания показват, че редовното използване на масаж помага за нормализиране на кръвното налягане, намаляване на симптомите на артрит, както и изчезване на главоболието и напражението.

Безопасно ли е?

Въпреки че Ломи-ломи обикновено се счита за безопасен, някои лица трябва да имат повишено внимание, когато се подлагат на масаж. Той може да бъде вреден за хора със заболявания като рак или нарушения в кръвосъсирването.

 

Какво трябва за един перфектен масаж?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *