ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Конопът убива рака – вижте как!

Тетрахидроканабинол: така се нарича активният ингредиент от конопа, който може успешно да се прилага в антиракова терапия.

kanabisЗа специалната роля на индийския коноп (канабис) в борбата със злокачественото заболяване пише meddaily.ru по информация от Medical News Today. Доказано е, че споменатото съединение блокира растежа на клетките в злокачествени тумори. Подобен извод е бил направен за първи път през 2009 година, когато съединението било тествано при рак на мозъка. Оказало се, че тетрахидроканабинолът причинява клетъчна смърт в тумора.

При новите изследвания специалистите са успели да открият сигнални платформи, които позволяват на тетрахидроканабинола да провокира изсъхване и редукция на злокачественото образувание. При експериментите човешки клетки от рак на гърдата били имплантирани в организма на лабораторни мишки. Половината от опитните гризачи били “заредени” след имплантацията с висока доза тетрахидроканабинол. Резултатите показали категорично, че именно в тази група злокачествените процеси протичат много по-бавно.

Детайлният анализ показва наличието на два рецептора, които стоят зад противораковите свойства на съединението. Това са канабиноидните рецептори CB2 и GPR55. Кой от двата рецептора е по-важният, учените все още не знаят.
Това научно съобщение може би ще увеличи силно интереса към индийския коноп, по-известен като канабис. Медиците все пак предупреждават, че лечебна техгология за пациенти-хора още не е разработена. Според тях експериментите с канабис от страна на раково болни не могат да дадат положителни резултати, тъй като неизвестните в задачата са все още твърде много.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *