ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГЕЛТИМ / GELTIM

Съдържа тимолол, сорбитол, поливинилов алкохол, карбомер, натриев ацетат трихидрат, лизин монохидрат, вода за инжекции

geltimПредназначение

ГЕЛТИМ е гел за очи тип бета-блокер, предназначен за пациенти със специфични офталмологични заболявания. Прилага се при диагнози с повишено вътреочно налягане като очна хипертония и глаукома.

Как се приема

ГЕЛТИМ гел за очи се предлага дозиран, като всяка доза е за еднократна употреба. След отваряне на опаковката се поставя по една капка от медикамента във всяко око, без докосване до роговицата. Процедурата се изпълнява с чисти ръце, като леко се издърпва долният клепач напред и погледът се насочва нагоре. Ако не използвате цялото количество, изхвърлете остатъка заедно с опаковката. Лечебната процедура се изпълнява веднъж на ден, сутрин.

Внимавайте медикаментът да не попадне в устата или по някаква причина да бъде погълнат. Пазете от деца!

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ГЕЛТИМ може да причини алергични реакции – сърбеж и обриви, отоци, шок. Ако симптомите на непоносимост са леки и отминават скоро след поставянето на капките, можете да продължите лечението. При по-сериозни последици направете бърза консултация с лекар.

В отделни случаи прилагането на ГЕЛТИМ води до разстройства на съня – безсъние, кошмари, изпадане в депресия и проблеми с паметта.

Има данни за промени в стойностите на кръвното налягане, влошено мозъчно кръвоснабдяване и инсулти, промени в сърдечния ритъм, сърдечна недостатъчност, отоци по стъпалата. Съобщавано е за дискомфорт и болки в стомаха, диария, сухота в устата, повръщане.

Понякога приложението на ГЕЛТИМ влошава симптоматиката на основното заболяване, като пациенти се оплакват от парене в очите, възпаление на роговицата, замъглено или двойно виждане. Регистрирани са отклонения от рода на кашлица и затруднено дишане, обриви с лющене на кожата, мускулни болки, слабост и умора

Кога НЕ БИВА да се приема

Не прилагайте ГЕЛТИМ, ако имате алергия към някой от компонентите на медикамента.

Продуктът е предназначен за възрастни; да не се използва при деца и подрастващи.

Не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не носете контактни лещи, докато продължава лечението ви с ГЕЛТИМ.

Ако пациентът има други заболявания, лекарят следва да прецени дали въвеждането на ГЕЛТИМ е безопасно. Особено внимание се изисква при сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, ниско кръвно налягане, проблеми с функционирането на дихателната система, проблемно кръвообращение, диабет, свръхактивност на щитовидната жлеза, псориазис, метаболитен синдром, друго очно заболяване.

Ако приложението на медикамента причинява влошаване на зрението, пациентът следва да изчака възстановяване, без да шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако лечението ви включва и друг тип капки за очи, спазвайте 15-минутен интервал между приложението на двата продукта.

Не е желателно да комбинирате медикаменти за хипертония и диабет с ГЕЛТИМ. Предупредете лекуващия, ако наскоро сте приемали или продължавате да приемате антидепресанти или хинидин.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 единични дози

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *