Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЦЕТИЛИН ПРОТЕКТ / ACETYLIN PROTECT

Съдържа ацетилсалицилова киселина, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, силициев диоксид, картофено нишесте, оцветители.

acetilin-protekt-100-mg-30Предназначение

АЦЕТИЛИН ПРОТЕКТ има противовъзпалително действие; облекчава болката и понижава температурата при болестни състояния от различен характер. Приет в ниски дози, медикаментът противодейства на образуването на тромби.
Препоръчва се при лечение на стенокардия и при терапия след инфаркт. Може да се включва в профилактични програми за предпазване от повторен инфаркт и мозъчен удар. При операции се прилага като добър вариант за предотвратяване образуването на съсиреци.

АЦЕТИЛИН ПРОТЕКТ може да се приема превантивно от лица в риск от инфаркт – хипертоници, с висок холестерол, захарен диабет, пушачи и възрастни хора.

Как се приема

Медикаментът е с перорално приложение. Таблетките се гълтат с достатъчно вода непосредствено преди хранене. Обичайната доза е една таблетка дневно, но по лекарска преценка дозата може да бъде увеличена до три таблетки на ден. Обикновено това се препоръчва при пациенти, преживели инфаркт – с цел предотвратяване на повторен.

Възможни нежелани ефекти

Най-честите оплаквания, свързани с приема на този медикамент, са свързани със стомашно-чревния тракт. Възможен е дискомфорт, болки, гадене и повръщане, киселини, оригване, парене зад гръдната кост. В отделни случаи се съобщава за вътрешни кръвоизливи, кръв и почерняване на изпражненията, обостряне или проява на гастрити и язви.

Има данни също за нарушения във функциите на бъбреците и черния дроб. Регистрирани са сигнали за алергични реакции – сърбеж, обриви и копривна треска, задушаване, оток на лицето и гърлото. По-рядко е докладвано за главоболие и шум в ушите, сънливост, виене на свят.

При лабораторни изследвания са констатирани единични случаи на повишена урея и ниво на пикочната киселина, както и редукция на тромбоцитите с опасност от подкожни кръвоизливи.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е подходящ за лица, проявили алергия към някой от компонентите му.

Практиката е АЦЕТИЛИН ПРОТЕКТ да не се прилага при лечение на деца под 12 години. Не се препоръчва за бременни в първата и третата третина от бременността, както и на кърмачки.

Този лекарствен продукт не бива да бъде приеман, ако пациентът взема метотрексат във високи дози.

Не се лекувайте с АЦЕТИЛИН ПРОТЕКТ, ако имате язва на стомаха или 12-топръстника, или ако сте склонни към кръвоизливи.

Не се прилага при пациенти с бронхиална астма, хемофилия или друго кръвно заболяване с риск от кръвоизливи.

Взаимодействие с други медикаменти

Не комбинирайте лечението с АЦЕТИЛИН ПРОТЕКТ с прием на метотрексат във високи дози!

Не е желателно да се взема този медикамент, ако приемате противоревматични лекарства, лекарства против висока температура или болкоуспокояващи.

По преценка на лекуващия се допуска прием паралелно с противосъсирващи, но се изисква наблюдение заради повишения риск от кръвоизливи.

Консултирайте се със специалист, ако се налага да приемате този медикамент едновременно с лекарства при подагра, диабет и сърдечни страдания. Необходима е схема на прием, при която медикаментите могат да си влияят взаимно най-малко. Възможни са корекции на дозите.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки х 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *