Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БИЗОЛЕН / BISOLEN

Съдържа бисопрололов фумарат, калциев хидрогенфосфат, бутилхидроксианизол, микрокристална целулоза, кросповидон, нишесте, силициев диоксид, свързващи компоненти, оцветители.

bisolenПредназначение

БИЗОЛЕН е медикамент от групата на бета-блокерите. Подпомага изпомпването на кръвта, като предизвиква забавяне на сърдечния ритъм. Прилага се при лечение на сърдечна недостатъчност, хипертония и ангина пекторис.

Как се приема

Приемът на БИЗОЛЕН се определя в дози и с продължителност, зависещи от диагнозата и общото здравословно състояние на пациента. Не променяйте самоволно схемата на лечение, предписана от лекуващия!

При хипертония и ангина пекторис обикновено се препоръчва една таблетка от 5 мг дневно. В отделни случаи е допустим прием на 2х5 мг таблетки или една 10-милиграмова. Допустимата максимална дневна доза е до 20 мг.

При хронична сърдечна недостатъчност лечението започва с ¼ от петмилиграмовата таблетка (1.25 мг). Тази минимална доза се приема в продължение на една седмица, след което дозата се удвоява и новата от 2.5 мг също се взема една седмица. През третата седмица се добавя още една четвърт и през четвъртата се достига дозата от 5 мг. Нейният прием е 4 седмици; следва добавяне на 2.5 мг и новата доза от 7.5 също се взема 4 седмици. Крайната доза от 10 мг се приема продължително като поддържаща терапия. Това е и максималната доза, препоръчвана при поддържаща терапия. Тази схема на лечение може да бъде променена от лекуващия – с различни, но не по-големи дози, както и с по-малка крайна доза на поддържащата терапия.

Възможни нежелани ефекти

Често съобщаван ефект от приема на този медикамент е болезнено забавеният сърдечен ритъм (брадикардия).

Възможно е да се появи усещане за студ и изтръпване в крайниците, главоболие и слабост, умора, виене на свят. Понякога се получават стомашни смущения, гадене и повръщане, диария или – обратно – запек. Познати са и сигнали за понижаване на кръвното налягане и влошаване симптоматиката на сърдечната недостатъчност.

Сред нежеланите странични ефекти от приема на БИЗОЛЕН са разстройствата на съня, депресивни състояния и затруднено дишане, мъчителни мускулни спазми.

Има данни за алергични кожни реакции, халюцинации и припадъци, зрителни и слухови проблеми и отклонения, еректилна дисфункция. При клинични изследвания се потвърждават отклонения в кръвните показатели, свидетелстващи за чернодробни смущения и отклонения в мастната обмяна.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт не е подходящ за пациенти, които са алергични към някоя от съставките му.
БИЗОЛЕН не се препоръчва на пациенти с бронхиална астма или тежки страдания на белите дробове. Не се прилага при пациенти с повишена киселинност на кръвта, тумор на надбъбречната жлеза, влошено кръвообращение на крайниците и сърдечно заболяване в тежка или прогресираща форма.

БИЗОЛЕН не бива да се приема от пациенти, преживели кардиогенен шок; с трайно ниско кръвно налягане и забавен пулс.

Лекуващият следва да прецени рисковете и ползите при приема на този продукт, ако се касае за болен от диабет, потребител на строга диета, страдащ от тежко бъбречно или чернодробно заболяване, псориазис или болест на щитовидната жлеза.

Лекуваният с този препарат трябва да информира терапевта си, ако му предстои специализирано лечение срещу сенна хрема или хирургична интервенция с анестезия.

Не се препоръчва лечение на бременни и кърмачки с този медикамент.

БИЗОЛЕН не се прилага при лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

Не приемайте без лекарска препоръка или наблюдение други медикаменти за лечение на сърдечно-съдови заболявания, стабилизиране на сърдечния ритъм и кръвното налягане. Паралелният прием крие рискове от усилване или отслабване на медикаментозните действия, което не е в интерес на пациента.

Не е желателно при лечението с БИЗОЛЕН да се приемат и обезболяващи, нестероидни противовъзпалителни, антидепресанти, анестетици, антидиабетни лекарства, инсулин, противоалергични.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 30 таблетки по

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *