Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пълни глупости било, че трябва да се пие обезмаслено мляко!

Защото животинските мазнини се усвояват най-бързо и лесно от човешкия организъм, казват учените.

Но повечето сайтове за здравословно хранене и отслабване непрекъснато говорят обратното! На кого да вярваме? Ако вземем предвид, че на запад научните изследвания се финансират от големи корпорации, производители на пакетирани млека – много ясно е, че те ще платят, ако учените непрекъснато ни набиват в главите, колко е полезна продукцията им. Да де, но има и други учени, които работят в интерес на науката и истината, което означава за хората, а не за парите.

Консумацията на мляко и млечни продукти, независимо от нивото на мазнини е свързано с по-ниско кръвно налягане и намалява риска от диабет тип 2.

„Мазнините в пълнозърнестите храни и млечните продукти са изключително сложни и съдържат полезни съставки,“ казва Адам Лок, д-р, доцент в катедрата по науки за животните в Мичиганския държавен университет. Повече от 400 различни мастни киселини са били идентифицирани в млечната мазнина.  Мастните киселини в пълномасленото мляко са приблизително 62% наситени, 30% мононенаситени, 4% полиненаситени и 4% други видове, като например естествено срещащи се транс-мастни киселини, които включват конюгирана линолова киселина (CLA).

Нещо повече, тези мазнини имат различни физиологични ефекти. Комитетът за хранене на Американската асоциация за сърцето признава разнообразието на биологичните ефекти на отделните мастни киселини и необходимостта да се оценят специфичните мастни киселини, свързани с риска от коронарно сърдечно заболяване.

От решаващо значение е, че млечна мазнина не се консумира в изолация – млечните храни също съдържат протеин, калций и други компоненти, които могат да модулират действието на мазнините върху здравето. „Важно е да се признае, че хората, консумиращи млечни мазнини не консумират само наситени мазнини“, казва Адам Лок.

Кои мазнини са „добри”?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *