ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 ползи за здравето от суровото мляко

С отлична комбинация от въглехидрати, мазнини и протеини, суровото мляко е здравословна напитка от природата!

Когато сте на път, попадате в задръстване, хванала ви е бариера на пътя – дръжте до себе си една бутилка прясно сурово мляко и кажете сбогом на глада и жаждата. Прочетете най-важните ползи от него!

1. Увеличава силата

Съдържанието на протеини в млякото е много високо и е отлично за изграждане на мускулната сила. Декстрозата в млякото повишава инсулина, хормонът за градеж на мускулите, който помага на трансфера на  протеините в тях. Ако търсите начин да наддавате на тегло по естествен път или сте ентусиаст в упражненията, няма нищо по-добро от сурово мляко за подхранване на тялото ви. Една чаша мляко дава препоръчителните дневни протеини.

2. Съдържа незаменими витамини и минерали

В допълнение към протеините, млякото също е богат източник на витамин D и калций, които укрепват костите и зъбите. Проучванията също така показват, че висок хранителен прием на калций намалява риска от камъни в бъбреците и е доказано, че помага против натрупване на мазнини. Млякото също е чудесен източник на калий (поддържа кръвното налягане), витамин B12 (поддържа здрави червените кръвни клетки и нервните тъкани), витамин А (поддържа имунната система, нормално зрение и кожа), фосфор (помага за укрепване на костите), рибофлавин ( преобразува храната в енергия) и ниацин (метаболизира захарите и мастните киселини).

3. Лесно и евтино

Течната храна е по-лесно да се поема от твърдата и се усвоява бързо. Млякото не изисква предварителна подготовка, за да го консумирате. Всичко, което трябва да направите, е да го сипете в чаша и сте готови да започнете деня!

4. Овлажнява кожата

Ако търсите къде е тайната за красотата, погледнете Клеопатра от Египет, която е правила млечни вани за кожата си. Изпивайте 1-2 чаши сурово мляко всеки ден, за да пазите кожата си блестяща и мека. Млякото съдържа млечна киселина, която действа като ензим за изглаждане на кожата и я пази хидратирана.

5. Помага на храносмилането

Млякото съдържа около 60 функционални ензима, с което подобрява храносмилането ни и работата на панкреаса. Каталазата, лизозимът и лактоперксидазата са пазители на млякото от нежелана бактериална инфекция, с което то винаги е безопасно за пиене.

Снабдете се с чисто сурово мляко от крави, хранени с трева и не го варете, защото то губи много от полезните си свойства след преработка.

 

 

Естествени рецепти за красива кожа и коса!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *