Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Експерти определиха срок за окончателна победа над рака

Според някои експерти ракът вече е победен, остава само медицината да се справи с метастазите и това ще стане скоро

По думите на испанския учен Хуан Макари медицината бележи успехи, така че 50 години са разумен срок за окончателна победа над рака. Оптимизмът на европейския експерт се споделя и от американските специалисти, които присъстват на международен летен форум по онкология в университета „Менендес Пелайо“. Дори много от изследванията и разработките на лекарства да претърпят неуспех, тези от тях, които оправдаят вложените средства, ще направят истинска революция в световната медицина дори по-рано от прогнозирания срок. Още отдавна пророчицата Ванга говореше, че в средата на XXI век ракът ще бъде победен окончателно.

Експерти определиха срок за окончателна победа над рака
Експерти определиха срок за окончателна победа над рака

Специалистите не са пророци и се основават на факти и тенденции. Те правят паралел между рака и инфекциозните заболявания. В миналото и вирусите бяха смятани за непобедими, докато не се намери ефикасно противодействие чрез антибиотиците. Науката не стои на едно място и по всичко изглежда е на прага на откритието, което ще освободи човечеството от онкологичните заболявания.

Все пак за появата на рака са виновни множество фактори, а на първо място е нездравословният начин на живот и хранене, коментира експертът. След като на тези проблеми започна да се обръща повече внимание, налице са позитивни промени. За последните 6-7 години, с ограничаване на тютюнопушенето в Скандинавските страни, САЩ, Япония, Великобритания и повечето европейски страни 3 пъти намаляват случаите с рак на стомаха, а заради ранната диагностика ракът на гърдата 95% се излекува напълно.

Наистина, по думите на учените, вероятно колонизирането на Луната ще бъде много по-лесно и евтино отколкото да се победи рака. Най-трудната задача е да се ликвидират метастазите, защото именно те са причина за 90% от леталните случаи. От изследователите се очаква да създадат препарат, който разпознава дефектните клети, като въздейства единствено на тях и тогава може да се поздравим с окончателна победа над рака.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *