ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От кой тип ринит страдате?

Всички видове алергичен ринит се различават. Ето трите основни типа.

Сезонен ринит

Когато стане въпрос за този проблем, се сещаме първо за него. Той се появява в определено време през годината, предимно през пролетта и есента, когато полените са в изобилие. Въпреки че периодът на алергията зависи много от това къде живее човек, от климата и от сезона, това не означава, че при преместване нещата ще се подобрят. Ако сте склонни към алергии, вероятно те просто ще се проявят към нещо друго в новата ви околна среда.

rinit1Годишен ринит

Ако страдате от този вид, имате невероятната чест да сте със запушен нос през цялата година. Тогава вероятно реагирате на животински пърхот, домашен прах, екскременти на хлебарки и плесен – всички причинители на алергия, които не се влияят от сезона.

Ринит, свързан с работата ви

Той възниква поради чувствителност, породена от дейността ви на работното място. Може да се дължи на химическо вещество, растенията в офиса или влакната на килима (но не, вероятно причината не е в шефа ви). Ако симптомите се проявяват само на работа и се подобряват или изчезват по време на уикендите и отпуските ви, или и вашите колеги изпитват същото, споделете наблюденията си с лекаря.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *