Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФУНГОКАП / FUNGOCAP

Съдържа флуконазол, лактоза монохидрат, нишесте, силициев диоксид, магнезиев стеарат, свързващи вещества, оцветители

fungokap-150-mg-kapsuliПредназначение

ФУНГОКАП е медикамент за лечение на инфекции, причинени от гъбички. Най-често причинителят на инфекциите са дрожди от вида кандида.

Този лекарствен продукт се прилага при гъбични инфекции на мозъка, бронхите и белите дробове, отделителната система; при кандидоза на лигавиците в устата и гърлото, при инфекции на вагината и пениса. Повлиява оздравително кожни инфекции, гъбични инфекции по слабините и ноктите.

ФУНГОКАП се препоръчва и за блокиране на възможността от повторни инфекции от описания вид при възрастни и подрастващи.

Как се приема

ФУНГОКАП се приема в дози и по схема, определена от лекар в зависимост от диагнозата, възрастта и здравословното състояние на пациента. Капсулите се гълтат цели, с вода, по едно и също време.

За възрастни: При криптококов менингит лечението започва с доза от 400 мг и 200 до 400 мг на един прием всеки ден в продължение на 6 до 8 седмици. За предпазване от рецидив на болестта се взема 200 мг веднъж дневно до прекратяване на лечението по лекарско указание.

При кокцидиоидомикоза: 200 до 400 мг веднъж дневно за 11 до 24 месеца. По указание на лекуващия дневната доза може да бъде увеличавана до 800 мг.

При гъбична инфекция на вътрешните органи: старт с 800 мг в първия ден и поддържаща терапия от 400 мг дневно до прекратяване по лекарска преценка.

При инфекции на лигавиците в устата и гърлото: 200 до 400 мг в първия ден и 100 до 200 всеки следващ ден до прекратяване на лечението. Дозата при генитална инфекция е 150 мг еднократно.

За всяка специфична инфекция се прилага доза и схема, както и продължителност на лечението по лекарско указание.

Медикаментът се предлага в капсули от 150 и 200 мг

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ФУНОКАП може да причини затруднения в дишането, които могат да са признак на алергична реакция.

Възможни са също отоци по лицето и устните, сърбеж, зачервяване на кожата, поява на червени петна по кожата, обриви с мехурчета. При продължителен прием не са изключени отклонения във функциите на черния дроб, които се разпознават външно по пожълтяването на кожата и склерите, загуба на апетит и повръщане, усещане за постоянна умора.

Има информация за чести главоболия, стомашен дискомфорт и гадене, диария, загуба на апетит. Лечението с този медикамент понякога води до промени в кръвната картина, поради което е добре периодично да се правят лабораторни изследвания.

Регистрирани са оплаквания от мускулни болки, неовладяно треперене, оцветяване на кожата в червено или виолетово, смущения в сърдечния ритъм и функционирането на бъбреците.
Всяко необичайно отклонение в здравословното състояние, което се свързва с приема на този медикамент, трябва без отлагане да се обсъди с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не вземайте ФУНГОКАП, ако имате алергия към някоя от съставките на медикамента.

Този продукт не е подходящ за пациенти, които са на поддържаща терапия с някои лекарства за алергии, за регулиране на сърдечния ритъм, срещу стомашни неразположения и антибиотици при инфекции.

Медикаментът не се препоръчва за пациенти със заболявания на бъбреците и черния дроб, сърдечно-съдови, както и при отклонения на кръвните стойности за калий, калций и магнезий.

Този продукт не се прилага за лечение на бременни и кърмачки.

Ако приемът на ФУНГОКАП ви причинява замайване и сънливост, не шофирайте и избягвайте работа с машини.

Взаимодействие с други медикаменти

ФУНГОКАП не се приема НИКОГА паралелно с астемизол, терфенадин, цизапирид, пимозид, хинидин, еритромицин.
Не се препоръчва едновременно приложение с някои продукти за лечение на инфекции, обезболяващи, антидепресанти, за хипертония, против съсирване на кръвта, при опасност от припадъци, статини, при препарати за ХИВ-позитивни, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за диабет и астма, витамин А.

Усреднена цена в аптеките – 28.50 лв за опаковка от 7 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *