Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Инконтиненцията засяга всяка трета жена

Всяка трета жена по света стра­дат от неволно изпускане на ури­на – медицински проблем, който погрешно се смя­та за неизбежен с напредването на възрастта. Инконтиненцията е симптом, зад който се крие оп­ределено патоло­гично състояние.

 инконтиненция, проблеми с пикочните пътища, болезнено уриниране, парене при уриниране

Кои са факторите, които благоприят­стват инконтиненцията?

Най-честият рисков фактор е раждането. В някои евро­пейски страни се препоръчва жените да предприемат рехабилитация на перинеума в първите седмици, след като са родили. Става дума за ком­плекс от специфични упраж­нения, укрепващи мускулите на малкия таз.

При младите жени интензив­ното практикуване на спорт като бягането например също може да доведе до инконтиненция.

Рисковете се увеличават при свръхтегло, както и в периода на менопаузата по­ради спада в хормоналната секреция.

Ефикасна ли е техниката „Стоп на пишкането“?

Тя се състои в блокиране на струята при уриниране. Всъщност с течение на вре­мето това може да наруши функциите на отделителната система. Въпросът е в това, че единствено упражненията за стимулиране на перинеума могат да помогнат при инконтиненция, но повечето жени използват друга групи мускули – на стомаха или на седалището, от което няма полза, а само вреда.

 

Какви са различните степени на инконтиненцията?

  • При млади, активни и дина­мични жени инконтиненцията се проявява с умерено изпус­кане по време на спортни за­нимания като тенис и бягане. Най-подходящото третиране се състои в поставянето на лен­та или мрежа под уретрата.
  • Има и страдащи от инкон­тиненция, при които се е стиг­нало да смъкване на органите. Тук също само хирургията може да помогне.
  • При жени на средна възраст проблемът е по-силно изразен и често се възприема от по­търпевшите като неизбежен. Обикновено първата консул­тация се провежда с настъпва­нето на менопаузата. Лекарят може да препоръча като начало комплекс от упражнения за мускулите на тазовото дъно.
  • За напреднала фаза на ин­континенцията се смята тази, при която е наложително но­сенето на пелени. В случая гимнастиката на перинеума е недостатъчна мярка. Налага се хирургическа намеса.

 

В какво се състои хирургичната ин­тервенция?

Поставянето на лента под уретрата е лека процедура, която отнема по-малко от час и изисква 24-часов престой в болница. Използва се местна упойка. Тази техника, прило­жима при изпускане, свърза но с физическо усилие, дава отлични резултати в 90% от случаите.

Вагиналното устрой­ство песар представлява твърд ринг, който се поставя във влагалището. Там той при­тиска стената на влагалището и близо лежащата уретра, чи­ято позиция се променя и това води до по-малко изпускане на урина. При поставен песар пациентката трябва редовно да се преглежда, защото същестува опасност от вагинални и уринарни инфекции.

Изкуственият сфинктер

се използва от 1970 година насам при тежки случаи на инконтиненция с неврологи­чен произход и при условие че пикочният мехур не е свръх-активен. И при тази техника може да се говори за успеваемост в близо 90% от случаите. Единственият проблем може да е отхвърляне на протезата от тъканите.

 

Био сок от Нони – с доказани ползи за здравето от Таити

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *