ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Къри най-вкусният цяр за хипертония

Медицината предлага ефикасни лекарства за хипертония, но всички те имат странични ефекти, за разлика от вкусната и безопасна подправка къри

Наименованието „къри“ се използва в кулинарията на различни народи за подправки, сосове и ястия, но истинското къри е ароматна прахообразна смес, традиционното използвана в индийската кухня. За пикантната на вкус подправка дори в нейната родина няма точна рецепта, но по правило трябва да съдържа основно куркума, кориандър, джинджифил и черен пипер.

Къри - вкусният и безопасен цяр за хипертония
Къри – вкусният и безопасен цяр за хипертония

Отдавна е доказано бактерицидното действие на индийското къри. С негова помощ от векове индийците не само са подобрявали вкуса на ястията, но също така се предпазвали от стомашно-чревни инфекции. Смята се, че веществото куркумин, съдържащо се в подправката куркума, която придава златистия цвят на индийското къри, има забележителни противотуморни свойства. При самостоятелен прием обаче, трудно се постига този лечебен ефект, докато комбинирана с останалите съставки, резултатът е впечатляващ.

Наред с това, учени от Медицинския университет в индийския град Ченай експериментално са установили, че една от разновидностите на кърито е способно да намали аномално високото кръвно налягане. Показателите се нормализират само за няколко седмици, ако към храната се добави по-голямо количество от традиционната подправка.  Кръвоносните съдове се заздравяват, а отлаганията по стените им драстично намаляват.

Изследователите съобщават, че терапевтичният ефект се наблюдава дори в случаи на рядко срещаната бъбречна хипертония. Тази форма на заболяването трудно се повлиява от известните лекарства, а те имат множество нежелани странични ефекти при съпътстващи страдания.

Възможно е, вместо да се гълтат цели шепи хапчета, скоро лесно и безопасно да се лекуваме от хипертония чрез вкусната подправка – къри, остава само експертите да кажат тежката си дума.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *