Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословните слънчеви бани лекуват кръвно

Здравословни дози слънчеви бани могат да помогнат в битката с хипертонията. Това твърдят учени от Австралия, които намират връзка между повишеното кръвно налягане и дефицита на витамин D.

Couple-Happy-SunlightХората с хипертония сред възрастното население могат да достигнат в различните страни до 70%, описват от medikforum.ru. Високото кръвно налягане е сред водещите рискови фактори за преждевременна смърт, затова милиони хора пият хапчета за регулирането му. Австралийският научен екип твърди, че набавянето на достатъчно витамин D чрез слънчеви бани може да се окаже алтернатива на медикаментите.

Има ясно изразена връзка между ниските стойности на витамин D и хипертонията. Въпросният витамин се образува в организма ни най-вече под въздействието на слънцето. Австралийското проучване е първо по рода си, което развива тезата за замяна на обичайните лекарства при хипертония с витаминозни добавки. Ако не във всички случаи – то при голяма част от хората. Това е много важно – особено ако се отчете какви тежки странични ефекти има от продължителната терапия с лекарства за хипертония.

Неотдавна британски изследователи изясниха, че раково болни пациенти, диагностицирани през лятото и есента, са с по-високи шансове за изцеление от зимните случаи. Едно от обясненията е, че шансовете се увеличават през сезоните, когато има слънчево греене и запасите от витамин D в тялото са достатъчни.

Този витамин се съдържа в някои храни – например мазните риби от рода на сьомга и тон, но все пак зареждането по този начин не е достатъчно. Основен източник си остава слънцето. При жертвите на хипертонията очевидно ще има смисъл и приемът на хранителни добавки, обогатени с витамин D.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *