Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Детската мигрена бяга от липсата на стрес

Според ново изследване 10% от децата между 5 и 15 г. страдат от мигрена, обяви д-р Даниел Анкен от детската болница „Арман Трусо“ в Париж

дете мигрена

В интервю за France 5 той обяснява, че детската мигрена е заболяване, което често се пренебрегва от родителите и дори от лекарите.

Объркващи симптоми

„То трудно се диагностицира, защото малките се оплакват най-вече от болки в челото. И тогава лекарят мисли за синузит. Други описват болка в едното или двете очи и родителите тичат на очен лекар. А това са симптоми за мигрена. Много характерно за дете с мигрена е пребледняването. Съвсем скоро доказахме, че точно преди острата криза децата са мъртвешки бледи“, казва лекарят.

При съмнение за детска мигрена трябва да се следи и дали избива студена пот и за объркване, разсеяност, дразнене от светлина и шум.

„Често мигрената се бърка и със стомашно заболяване, защото на детето му става лошо и повръща. Водят го на гастроентеролог и това забавя правилната диагноза.“

За нея детето трябва да се наблюдава дълго. Дасеизследваткризите, какво ги предшества, в каква среда расте. „Мигрената при децата и при възрастните протича съвсем различно. При малките кризите са много по-краткотрайни, с болка само в челото. А може и без силна болка, която детето да разпознае и обозначи. Може да е съпроводена и с проблем със зрението, шум в ушите, световъртеж.“

Сред причините за мигрена докторът поставя на първо място стреса. В болницата му стигнали до заключение, че повечето от страдащите деца са чувствителни и притеснителни. При успокояване и възвърнато душевно равновесие намаляват честотата и силата на кризите.

Лечението не бива да е само с хапчета. Нужно е да се премахнат изворите на стрес и прекалени емоции – дълго гледане на телевизия, компютърни игри, слушане на силна музика. В живота на тези деца трябва да има отпускащи практики, за да се справят със стреса. Усети ли се навреме, детската мигрена е с много добра прогноза – в два от три случая кризите изчезват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *