Красота от щанда за зеленчуци – най-добрите рецепти за маски от градината на баба са тук!

Зеленчуците и плодовете не само урегулират вътрешното състояние на организма, но и се отразяват благотворно на външността

маска

Плодовите маски влияят прекрасно на кожата: насищат я с витамини, изчистват я, укрепват, повишават тонуса и подобряват цвета на лицето.

За нормална кожа

Намачкайте 1 с.л. касис и смесете със същото количество кисело мляко. Нанесете за 10 – 15 мин., след което измийте със студена вода. Маската изчиства и освежава кожата.

Намачкайте няколко узрели вишни и ги смесете с 1 с.л. нишесте. Нанесете на лицето за 20 мин, след което измийте със студена вода.

Пригответе пюре от плодовете на цариградско грозде, пуснете ги през месомелачката. Наложете маската на лицето за 20 мин. Измийте първо с топла, а след това със студена вода.

За суха кожа

Намачкайте няколко едри ягоди, добавете 1 с.л. сметана и малко мед. Смесете до получаването на еднородна кашица и нанесете на лицето. Разрежете една ягода на две и поставете по половинка на клепачите. След 15 мин. измийте маската с топла вода и изплакнете със студена.

Прясно изцеден сок от цариградско грозде или бяло френско грозде е прекрасно средство за суха кожа. Смесете 5 с.л. сок с 1 с.л. глицерин и обтривайте с този лосион лицето сутрин и вечер.

За мазна кожа

Смесете 1 с.л. суха мая със същото количество сметана до получаването на еднородна маса. Добавете намачкани ягоди или прясно изцеден ябълков сок. Нанесете на кожата на лицето и врата и измийте след 30 мин. със студена вода.

Намачкайте малко плодове от бяло и червено френско грозде, добавете 1 ч.л. нишесте и нанесете на кожата на лицето и врата за 20 мин. Измийте с топла вода.

3 с.л. листа от горска ягода поставете в термос, залейте с 1,5 ч.ч. вряла вода и оставете за 1 час да кисне. Получава се прекрасна настойка за измиване при мазна кожа.

За възстановяване на организма помагат и билковите вани -приятна и полезна процедура. Топната вана е приятен начин за снемане на умората и напрежението. А ако добавите във водата отвара от билки, ваната оказва и благотворно лечебно-козметично действие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *