Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 рецепти за лечение с масло от пшеничен зародиш

Маслото от пшеничен зародиш трябва да се съхранява на тъмно и хладно място, например в най-долното отделение на хладилника.

Това се налага, тъй като това масло съдържа ненаситени мастни киселини и се разваля бързо. Не се преработва в кулинарията, а се използва за заливка на салата. Може да се ползва както самостоятелно, така и в смеси с други масла, като в това си качество е широко използвано в козметиката.

Рецепти:

  • Една супена лъжица масло от пшеничен зародиш се смесва с една капка лимоново масло. С тази смес мажете вечер лицето си, за да го изчистите от всякакви петна. А за омекотяване на изсушена от слънцето кожа, към 1 с.л. масло от пшеничен зародиш добавете 2 капки масло от маточина. С тази смес натривайте проблемния участък сутрин и вечер.
  • За да заздравите косата си направете смес от масло от пшеничен зародиш – 1 с.л. и масло от жожоба 1 с.л. и 2 капки масло от бор или портокал. Затопляте леко сместа и я нанасяте върху скалпа 30 минути преди да я миете. За миене на косата ползвайте висококачествен натурален шампоан от билки.
  • Направете смес от 2 супени лъжичи масло от пшеничен зародиш, 3 с.л. бадемово масло, 6 капки лавандулово масло и 4 капки масло от портокал. С тази смез масажирайте корема и бедрата си, за да направите невидими съществуващи стрии или да избегнете появата на нови. Този масаж е полезен и при целулит.
  • И накрая за лечение на дерматит, обрив или екзема направете смес от 1 супена лъжица масло от пшеничен зародиш, 2 супени лъжици бадемово масло, 5 капки масло от лайка и 5 капки масло от лавандула. Мажете сутрин и вечер проблемния участък.

 

Кое масло е най-добро за кожата?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *