Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛВОКАСТ / ALVOKAST

Съдържа монтелукаст натрий, целулоза микрокристална, лактоза монохидрат, кроскарамелоза натрий, хидроксипропил целулоза и магнезиев стеарат.

alvocastПредназначение

Този медикамент облекчава симптоматиката при стесняване и оток на дихателните пътища. АЛВОКАСТ съдейства за преодоляване на астматичните пристъпи, повлиява положително сезонните алергии с дихателни затруднения и хроничен ринит. Прилага се и като профилактично средство, за предпазване от стесняване на дихателните пътища.

Как се приема

Стандартният прием при астма и алергични пристъпи е една таблетка от 10 мг дневно. Таблетката се взема вечер преди лягане с вода. Лечението продължава толкова, колкото е препоръчал терапевтът. Не спирайте приема на АЛВОКАСТ без лекарско мнение; не прекратявайте лечението, ако сте почувствали моментно облекчение.

Препаратът под формата на филмирани таблетки от 10 мг се прилага само при подрастващи над 15 години и възрастни. Деца от 2 до 5 и от 6 до 14 години могат да приемат медикамента под формата на таблетки за дъвчене, съответно при възрастовите групи – от 4 или от 5 мг.

Дневната доза за всяка възрастова група е строго лимитирана и не бива да се увеличава самоволно!

Възможни нежелани ефекти

Не е изключено АЛВОКАСТ да причини алергични реакции – обриви, сърбеж, отоци на лицето или на гърлото, което би затруднило преглъщането и дишането.

Често се споменава за главоболие и коремни болки, като в отделни случаи се достига до кървене от носа и кръвонасядания, болки в мускулите и ставите, мускулни спазми. Коментират се прояви на замаяност, влошено качество на съня, лесна умора, кошмари, халюцинации. Съобщава се също за депресивни състояния с натрапчиви мисли за суицид.

При отделни пациенти медикаментът стимулира агресивно поведение, сърцебиене, гадене и повръщане, диария. Понякога се проявяват отклонения в чернодробните функции, развива се хепатит.

Кога НЕ БИВА да се приема

АЛВОКАСТ не бива да се приема, ако пациентът е алергичен към някоя от съставките на продукта.

Лечението с АЛВОКАСТ трябва да се консултира спешно, ако приемът му причинява комбинация от грипоподобни симптоми, изтръпване и вкочаняване на крайниците, обрив и влошаване на белодробната симптоматика.

Медикаментът не е предназначен да овладява остри внезапни пристъпи.

Взаимодействие с други медикаменти

При паралелен прием на АЛВОКАСТ с други медикаменти без лекарска консултация рискувате да усилите или намалите ефекта на комбинираните продукти, което не е във ваш интерес.

АЛВОКАСТ не бива да се комбинира с медикаменти за епилепсия и туберкулоза.

Как да вземате АЛВОКАСТ в комбинация с други лекарства, ще прецени вашият терапевт.

_________

Усреднени цени в аптеките: 25 лв за филм таблетки от 10 мг, 17.50 лв за дъвчащи таблетки от 4 мг, 22.40 лв за дъвчащи таблетки от 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *