Рецепти за премахване на белези от акне

Акнето е заболяване, което причинява поражения, известни като пъпки, появяващи се на кожата.

Тежките случаи на акне могат да се получат от стрес или хормонални промени и могат да причинят белези. Практиките от алтернативната медицина използват естествени средства за лечение на акне и белези от него. Някои методи също могат да помогнат за предотвратяване на акне.

Куркума

Куркумата е билка от семейството на джинджифила. Тя е с червеникаво-оранжев цвят, когато е на прах. С мирис на почва, горчив и стипчив вкус, куркумата произхожда от Южна Азия. Тя е популярна подправка и се използва в индийската кухня поради храносмилателните си качества. В традиционната медицинска система на Индия – Аюрведа, куркумата се използва, за да лекува различни заболявания като възпаление, конгестия, болка, кожни проблеми, диабет, газ и проблеми с дишането. Бъдете внимателни, когато използвате куркума, тъй като тя може да направи петна върху дрехите ви.

Куркума за акне

Д-р Васант Лад от Института за Аюрведа в Ню Мексико препоръчва използването на куркума, смесена с прах от сандалово дърво за лечение на белези от акне. Просто смесете една чаена лъжичка от двете подправки и малко количество вода, докато се образува паста. Нанесете пастата върху засегнатите места и я оставете да изсъхне напълно, преди да я почистите.Тази обработка може да се прави до три пъти седмично докато симптомите отшумят.

Индийско орехчеindijsko orehche

Индийското орехче е подправка, коятосе прави от едно дърво,  родено в Индонезия.  Ароматната подправка стимулира сърцето, мозъка и либидото. Тя може да бъде полезна при лечение на кожата, черния дроб, далака и проблеми с пикочния мехур. За пациенти с безсъние Аюрведа лекарите често препоръчват добавянето на щипка индийско орехче в топло мляко преди сън. Използването на прекалено много индийско орехче може да има психоактивни ефекти, така че използвайте пестеливо и само когато е необходимо.

Индийско орехче за акне

За лечение на местата с белези от акне се използва една малка част от индийско орехче с вода. Преди сън размажете сместа върху засегнатите места. За да направите още по по-лезна маска, смесете 1 чаена лъжичка индийско орехче с 1/2 чаена лъжичка мед. Разстелете сместа върху засегнатата област и я оставете да изсъхне в продължение на 15 минути. Отстранете маската с топла вода и правете процедурата три пъти на седмица, докато белезите избледнеят.

 

 

 

 

Премахнете пъпката за 24 часа, ето така!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *