ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАМИЗИЛ / LAMIZIL

Съдържа тербинафинов хидрохлорид, пречистена вода, натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитанов стеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропилов миристат.

lamizilПредназначение

ЛАМИЗИЛ е 1% крем за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички. Третирането на засегнатите зони с ЛАМИЗИЛ убива причинителите на инфекцията, като по този начин се постига изчистване и успокояване, оздравяване на поразените участъци. Инфектираните огнища могат да са между пръстите на краката, по стъпалата, в ингвиналните области, по тялото – в кожни гънки, особено при по-едро телосложение и при диабетици. Продуктът е подходящ за третиране и на разноцветен лишей.

Как се приема

За външно приложение. Мястото, което ще третирате, трябва да бъде добре измито и подсушено. При гъбички между пръстите на краката и в ингвиналните области мажете един път дневно в продължение на седмица. При гъбички по стъпалата режимът е две седмици по два пъти дневно. При кандидиази (гъбички по тялото) – 1-2 пъти дневно, една до две седмици. Такъв е режимът на приложение и при разноцветния лишей (pityriasis versicolor).

Точният план за лечение на гъбичната инфекция следва да бъде определен от дерматолог. Следвайте точно указанията, за да получите желания резултат. Този тип инфекции са упорити и изискват постоянство в провеждането на лечебната програма. Често се налага удължаване на терапията до 4 седмици.

ЛАМИЗИЛ 1% крем не е подходящ за лечение на гъбички по ноктите!

Продуктът не бива да попада в очите или устата. Пазете от деца!

Възможни нежелани ефекти

Приложението на ЛАМИЗИЛ може да причини странични ефекти, които да наложат лекарска консултация и замяна с друг медикамент. Възможно е да проявите типични алергични реакции – сърбеж, зачервяване на кожата, но също смущения в дишането, мъчително преглъщане, оток на лицето, езика и гърлото.

Третираният участък от кожата може да реагира със силно зачервяване и парене, болка, лющене и разраняване. Известни са и случаи с изсъхване и лющене на кожата, поява на екзема.

При всеки необичаен синдром направете консултация с лекуващия дерматолог.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛАМИЗИЛ не се използва за лечение на деца под 12 години.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не използвайте, ако ви е известно, че имате алергия към някоя от съставките.

Взаимодействие с други медикаменти

Докато продължава лечението с ЛАМИЗИЛ, проблемните кожни участъци не следва да бъдат третирани с друг крем или мехлем.

Вашият терапевт трябва да бъде предупреден, ако наскоро сте приемали или продължавате да приемате някакви медикаменти в рамките на терапия за друго заболяване.

Усреднена цена в аптеките – 17.90 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *