Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛЕКОКЛАР XL / LEKOKLAR XL

Съдържа кларитромицин, хипромелоза, повидон, микрокристална целулоза, стеаринова киселина, безводен колоиден силициев диоксид, калциев стеарат, талк, есенция, оцветители.

lecoklar-xlПредназначение

ЛЕКОКЛАР XL е антибиотик с изменено освобождаване – необходимата за лечението доза се приема само веднъж дневно.

Действа успешно и овладява болестната симптоматика при бактериални инфекции в остра и хронична форма.

Препоръчва се при бронхити и пневмонии, възпаление на горните дихателни пътища – фарингит, синузит, при гъбични инфекции и възпалителни огнища по кожата. Дава добър ефект при ликвидиране на Helicobacter pylori у пациенти с язва.

Как се приема

ЛЕКОКЛАР XL се приема веднъж дневно с храна; за предпочитане е приемът да става в един и същи час. Стандартното лечение е с еднократна доза от 500 мг. При тежки инфекции се допуска по-голяма доза с лекарска консултация и под наблюдение. Един лечебен курс трае от 7 до 14 дни.

Пациенти с тежки чернодробни или бъбречни увреждания следва да приемат редуцирана доза от медикамента. Нейният размер се определя в зависимост от здравословното състояние на потребителя.

Възможни нежелани ефекти

Този антибиотик се понася сравнително добре и негативните странични ефекти са преходни. В началото на лечението е възможно да има смущения – стомашен дискомфорт, болки в корема, гадене, повръщане, главоболие. Рядко се споменава за алергични реакции с различна тежест – сърбеж и обриви, отоци по лицето, затруднено дишане.

В отделни случаи първоначалните симптоми на неприемане се усилват – с болки в стомаха и диария, упорито главоболие, разстройство на съня, възпаления и гъбички в устната кухина. При кръвни анализи проличават изменения във функционирането на черния дроб. На следващ етап отклоненията в кръвната картина могат да засегнат повече показатели; има информация за поява на болки в мускулите и ставите. Задълбочават се реакциите от типа на алергичните – кожни и на дихателната система. Появява се чувство на тревожност, световъртеж, влошен сън и кошмари, смущения в сърдечния ритъм, влошаване на слуха до временната му загуба. Описани са различни чревни възпаления, гърчове, нарушени бъбречни функции, кръвоизливи.

Тежките странични ефекти от приема на медикамента налагат незабавна лекарска намеса!

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се прилага при лечението на деца под 12 години!

За препоръчване е да не се използва от бременни и кърмачки освен в краен случай, по преценка на лекаря.

Не е подходящ за пациенти с алергия към някоя от съставките.

При тежки бъбречни или чернодробни увреждания ЛЕКОКЛАР XL не следва да се приема.

Медикаментът не е препоръчителен за пациенти с някои сърдечни заболявания, особено ако са на постоянна терапия с други лекарствени продукти.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛЕКОКЛАР XL не бива да се приема никога едновременно с определени медикаменти за мигрена, алергии, антипсихотици и лекарствени продукти за страдания на стомашно-чревния тракт.

Практиката не допуска паралелен прием на медикамента с лекарства за сърдечни заболявания, епилепсия,срещу съсирване на кръвта, успокояващи, за лечение на инфекции – включително гъбични, при язва и подагра. Не се препоръчва за пациенти със злокачествено заболяване или трансплантирани на терапия, за лечение на висок холестерол и за улесняване на дишането.

_

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 7 таблетки х 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *