Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КРЕОН / KREON

Съдържа панкреатин (амилаза, липаза, протеаза), макрогол 4000, хипромелозен фталат, диметикон, цетилов алкохол, триетилов цитрат, желатинжелезен оксид, титанов диоксид, натриев лаурил-сулфат, желатин.

kreonПредназначение

КРЕОН съдържа панкреатин – съчетание от ензими, с чиято помощ се провежда успешното храносмилане. Прилага се при пациенти – деца и възрастни, когато по някаква причина храносмилателният процес не получава достатъчно от необходимите му ензими. Отнася се за случаи с възпалителни процеси на панкреаса – остри или хронични състояния, рак на панкреаса, запушени канали на панкреаса и/или жлъчката.

Прием на медикамент от вида на КРЕОН се налага и при хирургично отстраняване на панкреаса или стомаха.

Подходящ е и при пациенти с муковисцидоза.

Как се приема

Капсулите КРЕОН се приемат по време на хранене или непосредствено след това. Гълтат се цели, без дъвчене и задържане в устата. Ако пациентът има затруднения с преглъщането, капсулите се разтварят и съдържанието се смесва с малко количество кисела храна или сок – кисело мляко, сок от ябълки или портокали.

Дозирането на КРЕОН и индивидуалният лечебен план се изработват от лекуващия. Необходимото количество за поддържане на нормално храносмилане се изчислява в липазни единици. Колко точно да бъдат те, зависи от възрастта на пациента, килограмите, обичайната диета, както и от мастното съдържание в екскрементите.

Приемът на КРЕОН налага да пиете редовно много вода.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на КРЕОН често причинява стомашен дискомфорт, болки и гадене, повръщане, запек или диария.

По-рядко се получават кожни реакции от типа на сърбеж, обриви и образуване на мехури.

При пациенти с муковисцидоза е възможно да се стигне до чревни стеснения.

Кога НЕ БИВА да се приема

КРЕОН не бива да се приема, ако пациентът е алергичен към някоя от съставките му.

Медикаментът следва да се прилага с особено внимание, ако пациентът е с муковисцидоза. При системен прием на по-големи количества КРЕОН има риск от фиброзираща колонопатия – стеснение на червата.

Има потенциален риск от вирусна инфекция при лечение с КРЕОН, тъй като основният компонент на продукта е от свински панкреас.

Ако от КРЕОН се нуждае бременна пациентка, лекуващият трябва да прецени дали този продукт е подходящ за нея.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са описвани.

Наложителна консултация с лекуващия в случаите, когато наскоро сте приемали или приемате медикаменти за лечение на друго заболяване.

Усреднена цена в аптеките – 7.50 лв за опаковка от 20 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *