Помага ли алтернативната медицина?

Напоследък светът полудя по всякакви практики, които нямат нищо общо с традиционната медицина. Но доколко полезни са те?

 

алтернативна медицина

Изследователи решили да разгледат някои алтернативни методи на лечение и да проверят доколко са ефективни. Много специалисти в областта на нетрадиционните начини на лечение смятат, че източната медицина не може да се справи с всички заболявания.

Да вземем например „тай чи“ (тайцзицуан) – система на телодвижения, която се изпълнява много бавно при почти пълно отпускане на мускулите и съзнанието. Специалисти в областта на сърдечносъдовите заболявания смятат, че тази методика може да се прилага само като допълнително средство за лечение.

Анупунктурата -древна система за лечение, според много учени помага да се справим с различни видове болки: при артрити, мигрена, главоболие, както и при задух.

Йога, включваща в себе си система от физически и дихателни упражнения, е разработена в Индия и помага при различни заболявания. Тя се справя със симптомите на астма, болки в гърба, артрит, нормализира високо кръвно налягане. А най-главното е, че помага на пациента да повярва в себе си и да придобие положителен поглед към света.

Специалистите предлагат да се възползваме от един от нетрадиционните методи. Ако вярвате в неговата резултатност, може би той наистина ще ви помогне. Но не бива да се забравя, че това са само допълнителни методи на лечение, а не основни, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *