ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Използвайте джинджифил за да облекчите киселинния рефлукс

Специалистите наблюдават взаимосвързаност между обострянето на астмата и киселинния рефлукс (състояние, при което храна, примесена със стомашни и панкреаси сокове, се връща обратно в хранопровода)

ГЕРБ

Ако киселинният рефлукс се лекува, може и да облекчи симптомите. Приемането на инхибитори на протонната помпа е стъпка към подобрение. Това са медикаменти, чието действие се изразява в блокирането на протонната помпа, която участва в последния етап на синтезирането на солната киселина. Тези лекарства не бива да се консумират в комбинация с ампицилин, кетоконазол и железни соли.

За да се избегнат спусъците, които биха възбудили киселинния рефлукс, трябва със сигурност да страните от мазни храни, алкохол, цигари.

В някои случаи лекарствата, които са предписани на пациенти с астма, влошават киселинния рефлукс. Това се отнася особено за тези, в които се съдържа теофилин. Преди обаче да решите рязко да самолекувате астмата си с друг тип медикаменти, консултирайте се с доктора си.

Джинджифилът е една от най-добрите храни срещу киселинен рефлукс. Използва се от векове като антивъзпалително средство именно при обострени стомашни проблеми. Коренът от джинджифил може да се вари на чай, да се използва в кухнята и да участва доста адекватно в направата на фрешове и смутита.

Алое Вера е растение, което е известно с натуралните си лечебни свойства. Едно от тях е именно възможността да третира успешно киселинния рефлукс, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *