ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Могат ли вечно заетите дебелани да отслабнат?

Искате да отслабнете, но нямате време — не се измъчвайте от чувство за вина, тъй като това е проблемът на всяка работеща жена

дебелани

Според диетолозите най-лошото, което може да направите, е да се подложите на изтощаваща диета, тъй като пролетта не е подходящо време за строги хранителни ограничения. Вместо това се запознайте с най-лесните правила за отслабване в домашни условия.

НАПРАВЕТЕ СИ ГРАФИК

Първото правило, което ще постави началото на вашето отслабване, е да си съставите режим за деня. Определете време за основните хранения, работа, домашни задължения, леки упражнения. Разделете приема на храна на 5 пъти дневно с еднакви промеждутъци. Анализирайте деня си – по кое време ще имате възможност да отделите 15 минути за себе си (например когато детето спи) – тогава може да направите гимнастика.

СЛОЖЕТЕ ЛИМИТ НА АЛКОХОЛА ИЛИ НАПРАВО ГО ОТКАЖЕТЕ

Бирата, виното и другите спиртни напитки (особено концентратите) съдържат калории. Освен това консумацията им засилва апетита. Затова си позволете не повече от чаша вино и не се изкушавайте да я съчетавате със солена пушена риба, пържени храни или тлъсто месо.

ВЪРТЕТЕ ОБРЪЧ, СКАЧАЙТЕ НА ВЪЖЕ

Тези лесни и приятни упражнения не само ще ви върнат в детството, но и ще ви помогнат да поддържате форма. Отнемат 10 минути на ден, а резултатът ще е видим само след седмица. Може да ги правите, докато гледате телевизия или чакате пералнята или миялната машина да си свършат работата.

КУПЕТЕ СИ НОВИ ЧИНИИ

По-малките чинии вършат чудеса относно количеството консумирана храна – причините са главно психологически. Специалистите по цветове твърдят, че червените съдове стопират апетита. И, разбира се, избягвайте майонезата, консервираните и мазните храни, сладкишите, бялото брашно.

ПРЕВЪРНЕТЕ ДОМАШНАТА РАБОТА В СПОРТ

Пране, чистене, гладене, пазаруване в магазина – превърнете ги от досадно задължение в грижа за фигурата. Ако торбите не са твърде тежки, използвайте стълбите вместо асансьора. Гладенето е много полезно, тъй като има ефект на сауна. Възползвайте се от всяка възможност, за да постигнете желаните резултати.

НЕ ЯЖТЕ ЛЕГНАЛИ

Приемете за желязно правило да се храните седнали удобно на маса. Желанието да се опънете пред телевизора или да хапнете накрак, докато работите нещо, е изключително вредно. ; За всеки прием на храна си отделете поне 10-15 спокойни минути, в които да не бързате, да не ставате, да не говорите по телефона, да не гледате : в екрана и да не четете.

ВОДНИ ПРОЦЕДУРИ

Водата е най-добрият приятел на отслабващите. Водните процедури са полезни по всяко време. Сутрин вземайте контрастен душ, а вечер си правете воден масаж, като насочвате силни струи вода към проблемните зони от тялото. Редовно се потапяйте във ваната, към която сте добавили ароматни масла (успокояват и отпускат мускулите), душ-гел (почиства ; и изглажда кожата), скраб (бори се с целулита и има сгряващ ефект). След баня изтрийте енергично тялото си с кърпата, за да направите още един полезен масаж, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *