Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хиперактивност при децата

Оплаквания

Хиперактивните деца се забелязват най-често още от две-три годишна възраст. Те са извън­редно жизнени и неспособни по-дълго време да се занимават с една играчка. Ако нещо не им се удаде, бързо се разяряват, трудно се разбират с други деца.

В училищна възраст хиперактивните деца лошо се концентрират и са извънредно неспокойни („живак“).

Причини

Засега има само недоказани теории.

Риск от заболяване

Не е познат.

Възможни последици и усложнения

Хиперактивните деца често имат истински проблеми с другарчетата си по игра. Вероятно поради това са склонни към агресия и депресии. За семейството понякога също е трудно общу­ването с тях, което понякога още повече задълбочава отклоненията в поведението им.

Профилактика

Не е възможна.

Необходимост от лекарска помощ

Ако хиперактивността стане бреме за детето и обкръжението му.

Самолечение

Дали бедната на фосфати диета води до подоб­рение, не е доказано. Който въпреки всичко би искал да се ангажира с това, може да получи не­обходимата му информация.

Лечение

Най-целесъобразното лечение би трябвало да бъде поведенческо-терапевтична грижа за де­тето и неговия възпитател: родителите могат да се научат правилно да общуват с „трудното“ дете, детето се научава по-добре да се поставя в своето обкръжение. Може да се опита слаба­та способност за концентрация да се лекува с психостимулиращи медикаменти. Този начин на лечение, разбира се, е твърде спорен. Особените диети или витаминни препарати във високи дози са не само безполезни, но често и опасни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *