Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранене през бременността

Суеверие е, че по време на бременност вие тряб­ва да се храните „за двама“. Това носи само из­лишни килограми и може да затрудни раждане­то на вашето дете. Достатъчно е да се храни­те здравословно.

Вашето дете си взема всичко, от което има нужда. През първите четири месеца почти не са ви потребни допълнителни калории, а по-късно би трябвало да покривате леко повишените ка­лорийни нужди с плодове, зеленчуци и млечни продукти. Доверявайте се на своя апетит и яж­те с желание, каквото и колкото искате. Ако спазвате някои основни правила, на вас и ваше­то дете не може да му се случи нищо:

  • не яжте от скука, грижи или защото сте недо­волна
  • хранете се с храни, богати на витамини и ба­ластни вещества (плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти) и не забравяйте да пиете достатъчно
  • избягвайте хранителни продукти натоварени с вредни вещества
  • спокойно следвайте своите „прищевки“, веро­ятно вашите изисквания отговарят на фак­тическите потребности от определени хра­нителни продукти

Сексуалност     

Стара ерес е, че сексът по време на бременност вреди на нероденото дете. Напротив: ако има­те желание за секс и при това се чувствувате добре, вашето дете също се чувствува добре. Поради бременността влагалището е по-влажно и по-добре кръвооросено, организмът произ­вежда повече полови хормони, отпада страхът от забременяване. Достатъчно причини за един необременен любовен живот. Вероятно вие и вашия съпруг ще можете да се насладите на но­вата пищност, на уголемения бюст, на окръглените форми. Ако обаче вашият съпруг се чув­ствува застрашен от толкова много женственост или не намира дебелия ви корем за привле­кателен, би трябвало открито да поговорите за това.

Ако по време на бременността често не изпит­вате желание за секс, отстоявайте това, но дайте на вашия партньор да разбере, че не ста­ва дума за липса на любов или отдръпване.

Суеверия

По време на полов акт детето се притиска и не получава достатъчно кислород. “

Тази грижа е необоснована. Детето е добре за­щитено в околоплодния мехур.

Сексът в ранните месеци на бременността мо­же да доведе до аборт.“

Ако загубите детето си в първите три месеца, трябва да изхождате от това, че не е било здра­во. Ограничения се налагат само ако организмът ви се съпротивлява.

Не се разрешава секс шест седмици преди раж­дането.“

Тази предпазна мярка е необоснована. Много из­следвания – при най-голямото са обхванати 40 000 бременни жени – са доказали, че сексът в последната трета на бременността не може да предизвика нито инфекция на околоплодната течност, нито преждевременно раждане. Конт­ракциите на матката при оргазъма могат да до­ведат до раждане само когато терминът за раждане и без това е достигнат.

Би трябвало да се въздържате от секс, ако:

  • нямате желание за това. Душевният стрес мо­же да предизвика преждевременно раждане
  • имате болки в долната част на тялото
  • се появяват кръвотечения
  • съществува опасност от преждевременно раждане
  • е спукан околоплодният мехур

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *