ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се получава хрема от средства против хрема?

За тези, които имат хрема и дълго вре­ме я лекуват с капки за нос – прочетете повече по темата.

Ако капките за нос се прилагат повече от два до три дни, отокът на носната лигавица може ви­димо да се засили, когато лекарството не се употребява повече. Възниква медикаментозна хрема. Ако отново се започне прилагането на капките за нос, тъй като хремата не е преста­нала, започва един дяволски кръг, който може да доведе до хронична медикаментозна хрема и тежко да увреди носната лигавица.

Затова средствата против хрема не трябва да се употребяват повече от три дни с последва­ща пауза от десет дни.

Съдосвиващите капки за нос пресушават носната лигавица и раздразняват носоглътката. Затова трябва да се използват капки, които са на маслена основа. Те омекотяват лигавицата, не дразнят дихателните пътища и облекчават ефективно хремата.

Освен това е много по-полезно да използвате домашно приготвени капки за нос, като например преварена вода с морска сол, която се вкарва в носа със силна струя от спринцовка без игла. Капете във всяка ноздра по 5-6 капки витамин С от ампула, слагайте топла кърпа на челото и мажете ноздрите с меден вазелин, за да не се разраняват.

Постоянното използване на капки уврежда носната лигавица, намалява обонянието, функцията за защита на лигавицата се потиска, носната кухина става по-суха от нормалното. При нарушаване на кръвообращението в носната лигавица, се нарушава и това на главния мозък, а от там започва да ви боли главата, което пречи на работата ви, ставате раздразнителни и имате нужда от по-сериозно лечение.

Затова – не употребявайте капки за нос и каквито и да е медикаменти особено тези, които съдържат ксилометазолин или оксиметазолин за повече от 2-3 дни.

 

 

Лекарствата – нож c двe остриета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *