Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бадемите като панацея: вкусна и полезна

Нови изследвания доказват, че бадемите са като панацея, но и същевременно вкусна и полезна храна

На приключилата в САЩ годишна конференция лекари диетолози се изнесоха факти от изследвания за ползата от бадемите. По всеобщо мнение, те са рядък случай, когато храната е много вкусна и в същото време много полезна.

В Сан Диего – Калифорния през последните дни се проведе традиционната конференция на Американската асоциация по здравословно хранене – American Society of Nutrition Scientific. Освен вече известните полезните свойства – с високо съдържание на полиненаситени мастни киселини, които са полезни за сърцето и кръвоносните съдове, както и микроелементи, беше съобщено и за нови качества на вкусните ядки.

Бадемите като панацея: вкусна и полезна
Бадемите като панацея: вкусна и полезна

Редовната консумация на бадеми повишава нивата на витамин Е във всички тъкани. Това е особено ценно за кожата, която става по-малко податливи на вредното въздействие на ултравиолетови лъчи и по този начин намалява риска от развитие на рак на кожата. Съставките на бадемите допринасят за нормализиране на нивата на глюкозата в кръвта, което предотвратява развитието на диабет тип 2.

Учените от Университета Пардьо в Индианаполис (Purdue University) наблюдават група с наднормено тегло и затлъстяване, наброяваща 137 души. Вследствие на излишните килограми при всички лица се наблюдава предиабет – кръвната захар е близо до критичната граница, което рано или късно ще доведе до развитието на диабет. Консумацията на бадеми довежда до впечатляващи резултати – само за 4 седмици показателите на глюкозата се връщат в нормите при експерименталната група. Ежедневно участниците употребяват 45 грама печени ядки, което е около 250 ккал. Въпреки че индексът на телесната маса на участниците в експеримента с бадеми, както и показатели в контролната група, остава непроменен, има обнадеждаващи резултати.

Лекарите констатират намаление в обиколката на талията и увеличаване на мускулната маса при доброволците, а това означава, че вкусните ядки на бадемите са много полезни – истинска панацея в трансформацията на телесните мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *