Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спира разработката на ново лекарство срещу рак на белите дробове

Някои производители спират произвежданите досега лекарства и търсят нови по-добри такива, за да реализират печалби

Една от причините да търсят нови лекарства за увеличаване на печалбите им е конкуренцията на пазара на генеричните лекарства. Генерични лекарства са тези, които съдържат в себе си активната съставка и в същото количество, което имат и оригиналните лекарства и естествено имат и същите терапевтични ефекти и показания, но са по-евтини и по-разпространени от оригиналните.

Големите производители са под натиск от правителствата да предоставят нови лекарства за лечение на някои болести, на които досегашните не дават добри резултати. Така например Roche Holding спира разработката на ново лекарство срещу рак на белите дробове, по причина че не дава добри резултати. Те получиха сериозен и тежък удар, след като независима комисия препоръча да спрат тестовете на лекарството, което беше в последен стадий на изпитание. От управлението на гиганта производител на лекарства очакваха да получат доста добри печалби и възвръщаемост на средствата, понеже възможностите за лечение на рак на белите дробове са сравнително ограничени. За техния случай пише Reuters.

лекарства
Производителите на лекарства търсят нови лекарства за увеличаване на печалбите си

За компанията да се спрат тестовете на толкова късен етап е необичайно. Те заявиха, че ще направят анализ на своето лекарство MetMab, което се очакваше да е голям успех за тях. Предназначението му е било да замени някои стари лекарства за лечение на рак, които се конкурират с по-разпространените и евтини генерични лекарства. Roche Holding е най-големия производител в света на лекарства против рак.

Компанията Pfizer се опита да наложи на пазара в САЩ едно от най-успешното си лекарства за понижаване на нивата на холестерола – lipitor, но нова негова версия. Предстои изпробването му върху 1200 пациенти и след това да бъде пуснат на пазара. От управлението на компанията се надяват да извлекат печалба от него като го пуснат без рецепта. Според направените прогнози lipitor може да донесе 1 милиард долара печалба на компанията Pfizer годишно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *