ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е лечението за кортикална катаракта?

Кортикалната катаракта е свързано с възрастта заболяване на очите – перде, което също е често срещано и при пациентите с диабет. 

Тази катаракта може да причини проблеми с намалено зрение и отблясъци.  Екстракцията на катаракта е най-сигурното и окончателно излекуване за тази болест. Няма лекарства, които могат да лекуват състоянието, но лекарят може да ви предпише някои успокоителни медикамента, докато пердето „узрее” достатъчно, за да бъде премахнато.

Медицината има няколко техники от хирургична гледна точка, които се използват: екстракапсулна екстракция, интракапсулна екстракция, фокоемулсификация. Всички методи целят да се отстрани увредената леща на окото и да се замени с изкуствена.

Тази операция в България се поема от Здравната каса, но пациентът заплаща импланта – изкуствената леща. Има различни цени от тях, но не се различават много по качество.

Предписание за очила

Тъй като кортикалната катаракта може да доведе до намаляване на остротата на зрението, очният лекар може да предпише по-силни очила или бифокални очила, за да може болният да вижда по-добре. Прогресията на симптомите на болестта ще повлияе на това колко дълго новите очила могат да работят за пациента.

Тактики за намаляване на отблясъците

Използването на покрития върху стъклата на очилата може да намали количеството на отблясъците по време на шофиране нощно време. Управлението на нивата на светлината, което се използва за четене и изпълнение на ежедневните задачи, също може да помогне на пациентите.

Хирургия

Операцията на катаракта е амбулаторна процедура, при която хирургът премахва пердето в операционната зала и след това поставя изкуствена леща в окото. Хирургът предписва лекарства – очни капки за пациента, които да се слагат у дома и пациентът обикновено се прибира вкъщи още същия или на другия ден.

Назначават се контролни прегледи и след сваляне на превръзката пациентът вижда съвсем добре.

 

Изгладете бръчките около очите с домашна маска!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *