Начало / Здравословен живот / Клиновичето връща мъжката сила


Клиновичето връща мъжката сила

Клиновичето връща мъжката силаВземат се 100 грама стръкове от клиновиче, 100 грама кори от кервиз, 100 грама цвят от глог, 50 грама цвят от бъз, 40 грама листа от градински чай, 30 грама листа от балканска чубрица, 60 грама стръкове от сминдух, 50 грама стръкове от жълт кантарион. 2 супени лъжици от билките се варят в 500 мл вода 10 минути. Пие се по една винена чаша след храна, а външно се налага с прясно счукани листа от дървесен бъз или се правят бани с овесена слама, варена във вода.

Смесват се 50 грама корени от бял оман, 50 грама корени от гръмотрън, 50 грама стръкове от невен, 50 грама стръкове от бял имел. 2 супени лъжици от билките се варят в 500 мл вода 10 минути. Пие се по една винена чаша след храна, а външно се налага с прясно счукани листа на дървесен бъз, или се правят бани с овесена слама, варена във вода.

В бутилка с 1 литър мускатово вино се слагат 30 грама смляна канела, 30 грама ванилия. Оставя се да престои 15 дни като се разклаща редовно. Пие се по една ракиена чаша сутрин на гладно.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*