Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни, по-вредни най-вредни дезодоранти

Времето става все по-топло и все по-активно използваме дезодоранти, за да се предпазим от изпотяване

дезодорант вреда

Компаниите се надпреварват да обещават 24, 48 и дори 72-часова ефективна регулация на потенето. Тези дезодоранти, наречени антитранспиранти или антиперспиранти, не са безобидни от здравословна гледна точка. Те имат високо съдържание на алуминиев хлорид. Химичното съединение помага за блокирането на потните жлези и за намаляване на неприятната миризма. Има обаче доказателства, че то уврежда централната нервна система, увеличава риска от болестта на Алцхаймер и от развитие на рак – на гърдата при жените, на простатата при мъжете. Друг нежелан страничен ефект са кожните раздразнения и екземи.

Германски експерти от Федералния институт за оценка на риска заявяват, че при използването на продукти със съдържание на алуминий в тялото прониква повече от допустимото количество от химичния елемент. А ако по кожата има малки драскотини и ранички вследствие от депилация под митниците, тогава драстично скача нивото на постъпилия в организма алуминий.

При покупка на козметичен продукт срещу изпотяване четете внимателно етикета. Най-често срещаните съединения на алуминия са алуминиев хлорид, алуминиеви хлорохидрати и алуминиев хлорхидрекс, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *